Ένα 4ήμερο εορταστικών εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης Τρικάλωνγια τα 500χρονα «ζωής» της τοξωτής γέφυρας της περιοχής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περιλαμβάνει τα εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην τοξωτή γέφυρα, συναυλία του Ωδείου «Μουσική Πνοή», απαγγελίες, αφηγήσεις, τερματισμός αγώνα δρόμου και απονομή βραβείων.

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, την προβολή την ταινίας «Πύλη: Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης»

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, την Έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής και εκδήλωση με τις εξής ομιλίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. « Ο Άγιος Βησσαρίων, η καταγωγή του, η δράση του για την κατασκευή της λίθινης γέφυρας Πύλης και της Ιεράς Μονής Δουσίκου.» – Πατέρας Βησσαρίων από την  Ιερά Μονή Δουσίκου.

2. « Ιστορικά στοιχεία της περιοχής της γέφυρας πριν και μετά την κατασκευή της.» – Πανάγος Βασίλης, διευθυντής Γυμνασίου Πύλης

3. « Παρουσίαση και των άλλων γεφυριών που κατασκεύασε ο Άγιος Βησσαρίων.» – Γούλα Βασιλική, αρχαιολόγος, διπλωματούχος ξεναγός.

4. « Αποκατάσταση της λίθινης γέφυρας στην Πύλη.» – Καραγιάννη Ευθυμία,  Πολιτικός Μηχανικός και Προϊσταμένη στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Μπακώση  Γεωργία, Αρχιτέκτων Μηχανικός στη Δ/νση Τ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων

5. «Δείγμα εξέλιξης γεφυρών στην κοιλάδα του Πορταϊκού Ποταμού»-  Καραγιάννη Ευθυμία

6. « Πέτρινα γεφύρια, δημοτικά τραγούδια, μύθοι και παραδόσεις» – τ. Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Τρικάλων, Παπαβασιλείου Γεώργιος

Την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Δουσίκου, θα τελεστεί Εσπερινός επί της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνα.

Την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης και στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή της Τίμιας κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα, θα υπάρξει λιτανεία και εν συνεχεία θα τελεστεί ο Εσπερινός.

Πηγή: trikalanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης