Ο Χρυσοχοΐδης τον έστειλε στην Ελβετία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 02:20


Mπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά ο άνθρωπος που στο παρελθόν παρακίνησε τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη να… μεταναστεύσει μαζί με την οικογένειά του στο εξωτερικό ήταν πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο λόγος για τον σημερινό υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επικαλούμενος απόρρητες πληροφορίες υψίστης ασφαλείας έστειλε τον εκδότη με την οικογένειά του «πακέτο» στο εξωτερικό, καθώς του διεμήνυσε ότι αποτελούσε «στόχο» τρομοκρατίας.

Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη προέβη η ίδια η αδελφή του Θέμου Αναστασιάδη, Άρτεμις, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο αδελφός της εναντίον της Ζούγκλας και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Τόσο ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος όσο και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Νίκος Διαλυνάς που παρίστατο στη συζήτηση έμειναν έκπληκτοι από την αποκάλυψη ότι ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, αντί να είναι σε θέση να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, παρακινούσε δημοσιογράφους να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Το zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.


Τα ασφαλιστικά μέτρα

Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον εκδότη του «Πρώτου Θέματος» προκειμένου να αποσυρθούν από το διαδίκτυο τα -πέρα για πέρα- αληθή στοιχεία που δημοσίευσε το zougla.gr σχετικά με τη μετοίκηση της οικογένειας του κ. Αναστασιάδη.

Στην αίτηση που κατέθεσε ο εκδότης, προέταξε το επιχείρημα ότι αποτελεί στόχο τρομοκρατικής ενέργειας για να δικαιολογήσει τη μετακόμιση και πολυτελή διαβίωσή του στο Kilchberg της Ζυρίχης στην Ελβετία. 

Ειδικότερα, η δικηγόρος-αδελφή του, η οποία κατέθεσε την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων για λογαριασμό του εκδότη, επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα του αδελφού της, ο οποίος επανειλημμένα έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του προσωπικά δεδομένα δεκάδων πολιτών-θυμάτων του.

Ενδεικτική είναι άλλωστε η περίπτωση της Τσέκου, την οποία παρουσίασε γυμνή κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του. Φυσικά, ο εκδότης εμφανίστηκε να αγνοεί ότι τα δήθεν προσωπικά δεδομένα που επικαλείται, η διεύθυνση του σπιτιού στο Kilchberg της Ζυρίχης και το τηλέφωνο της συζύγου του, είναι σε κοινή θέα για οποιονδήποτε χρήστη τα αναζητήσει στο Google.


Οι παράλογες απαιτήσεις, πάντως, του εκδότη δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο. Η συζήτηση της αιτήσεως για την προσωρινή διαταγή έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή ενώπιον της προέδρου υπηρεσίας κας Άννας Ρήγα.

Η αίτησή του συζητήθηκε παρασταθέντος του ιδίου του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Νικόλαο Διαλυνά, ενώ για λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη παρέστη ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ως μάρτυρας εξετάστηκε η αδελφή του εκδότη, Άρτεμις Αναστασιάδου, δικηγόρος.

Την επόμενη ημέρα εξεδόθη η απόφαση της προέδρου κας Ρήγα, η οποία απέρριψε την αίτηση του Θέμου Αναστασιάδη κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, περί χορηγήσεως προσωρινής διαταγής με το παρακάτω σκεπτικό:

Απορρίπτει αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, διότι δεν πιθανολογήθηκε ότι ο καθ’ ου, με την κατά την αναφερόμενη στην αίτηση ανάρτηση στην ιστοσελίδα «www.zougla.gr» που σχετίζεται με την εγκατάσταση των μελών της οικογένειας του αιτούντος σε περιοχή της Ελβετίας επενέβη σε «κρυφό αρχείο» ή δημοσιοποίησε για πρώτη φορά κρυφά, μη δημοσιοποιημένα προσωπικά δεδομένα, αποκαλύπτοντας αυτά σε τρίτους, καθ’όσον η ίδια η σύζυγος του αιτούντος είχε ήδη αναρτήσει σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, σε άλλη ιστοσελίδα του διαδικτύου, υπό το ονοματεπώνυμό της (με λατινικούς χαρακτήρες), τόσο τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, όσο και την πλήρη και ακριβή διεύθυνση και αριθμό της οικίας στην οποία αυτή διαμένει μαζί με τα τέκνα του αιτούντος, στην περιοχή Kilchberg της Ελβετίας, καθώς επίσης και φωτογραφίες χάρτη με κυκλωμένο (με κόκκινο κύκλο) το σημείο στο οποίο βρίσκεται το εν λόγω σπίτι, καθιστώντας η ίδια με αυτόν τον τρόπο πολύ πριν την «επαναδημοσίευση» (μέσω αναρτήσεως στο διαδίκτυο) από τον καθ’ ου, απολύτως γνωστά και άμεσα προσβάσιμα σε αόριστο αριθμό τρίτων προσώπων και δη, σε αόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου ανά τον κόσμο (και όχι μόνο ανά την Ελλάδα), τα ως άνω προσωπικά δεδομένα, τα οποία ο αιτών ισχυρίζεται ότι διατηρούνταν μέχρι τη δημοσίευσή τους από τον καθ’ ου στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα, απολύτως μυστικά και απρόσιτα σε οποιονδήποτε τρίτο.

Επομένως, και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ιστοσελίδα www.zougla.gr έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από την ιστοσελίδα στην οποία ανήρτησε προγενέστερα τα στοιχεία της η ίδια η σύζυγος του αιτούντος-δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, αφού η ίδια η σύζυγος του τελευταίου, είχε καταστήσει αυτά γνωστά, σε αόριστο αριθμό τρίτων προσώπων, πολύ πριν την ανάρτηση αυτών στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα του καθ’ου «www.zougla.gr».

Το χρονικό

Ο εκδότης έφυγε πρώτος, εγκαταλείποντας τα πάτρια εδάφη χάριν μιας ασφαλούς διαβίωσης σε προάστιο της Ζυρίχης. Είναι φανερό ότι αισθανόταν άβολα μετά το διπλό σκάνδαλο των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και του dvd Τσέκου - Ζαχόπουλου.

Απλοί υπολογισμοί -ήταν πάντοτε καλός στα οικονομικά- τον έπεισαν ότι η διαβίωση εκτός Ελλάδας θα του κόστιζε κάτι λιγότερο από την κουστωδία μπράβων, αυτοκινήτων και μηχανών που τον συνόδευαν καθημερινά. Γινόταν πλέον φανερό ότι με την παραμονή του στην Ελλάδα διακινδύνευε πολλά πράγματα, κεκτημένα και μη, πέραν των γνωστών παρατράγουδων της δημόσιας διαπόμπευσης με κράξιμο ή γιαούρτωμα.

Αιφνιδιάζοντας ακόμα και το στενότερο περιβάλλον του, εγκατέλειψε νύκτωρ την Αθήνα για να εγκατασταθεί οικογενειακώς, με τη σύζυγό του Βασιλική Παναγιωτοπούλου και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, στο πολυτελές Kilchberg, έξι χιλιόμετρα από το κέντρο της Ζυρίχης. Ήταν τουλάχιστον ήσυχος ότι εκεί δεν θα μπορούσαν να τον ανακαλύψουν όσοι δεν ήθελε να συναντήσει ποτέ στη ζωή του.

Προφανώς, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ποιους έπρεπε να φοβάται και για ποιον λόγο. Άλλο πράγμα η άνεση της χαλαρής κουβέντας με ξανθές στα τηλεοπτικά στούντιο και άλλο η καθημερινότητα με τα προβλήματα που συνεπάγεται όταν έχεις χρεωθεί πανελληνίως τον τίτλο του κομιστή και το κακό συναπάντημα με θυμωμένους τύπους… 


Εκεί λοιπόν στο πολυτελές καταφύγιό του, ατυχώς για εκείνον, τον εντοπίσαμε εμείς! Η διαπίστωση ότι ακόμα και στη χώρα της απόλυτης ασφάλειας επέλεξε ένα κλειστό πολυτελές συγκρότημα-φρούριο σε περιφραγμένο κτήμα αρκετών στρεμμάτων με ιδιωτικό δρόμο, ούτως ώστε η πρόσβαση ανεπιθύμητων προσώπων να καθίσταται αδύνατη, δεν ήταν έκπληξη. Άλλωστε, είναι γνωστό στους παροικούντες ότι διακατέχεται από απίστευτες εμμονές και φοβίες. 


Μία απλή έρευνα στο δημοτικό αρχείο του Kilchberg ήταν αρκετή για να τον εντοπίσουμε, υπό την προϋπόθεση ότι, εκτός από τύχη, θα διαθέταμε και τα απαραίτητα αποθέματα υπομονής. 

Γνωστός επιχειρηματίας, προσπαθώντας να νοικιάσει σπίτι στη συγκεκριμένη πόλη, έπεσε έκπληκτος πάνω στο όνομα -και όχι μόνον- της Βασιλικής Παναγιωτοπούλου.

Τα πολυτελή συγκροτήματα σε προάστιο της ΖυρίχηςΌνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, επειδή στη… γειτονική Ελβετία όλα είναι φανερά, εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους μπορεί να έχει πρόσβαση μόνον ο καταθέτης.

Ο δήθεν αντιμνημονιακός Θέμος Αναστασιάδης κατάλαβε νωρίς ότι οι δημοσιογραφικές κορώνες απευθύνονται μόνο στον λαουτζίκο, ο οποίος εισπράττει αποκλειστικά τη φτωχοποίηση από τις επιταγές της τρόικας. Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι το αλέγρο ταμπεραμέντο του δεν θα μπορούσε να υποφέρει όσα περίτεχνα προτείνει κάθε εβδομάδα μέσα από την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στους αναγνώστες. Διαφορετική η θεωρία από την πράξη.

Γιατί δεν θα περίμενε, φυσικά, να ψωνίσει με τα κουπόνια του super market, που μοιράζει αφειδώς από την εφημερίδα του, για το Weekend στη Ζυρίχη, όταν η διαμονή μίας οικογένειας εκεί, κάτω από τις συνθήκες που διαπιστώσαμε, κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ μηνιαίως.

Η αυτοεξόριστη πλέον Βασιλική, όταν δεν συνοδεύει τα παιδιά στο αγγλόφωνο σχολείο, σπάει τη μονοτονία της καθημερινότητας με τα μπαστούνια περιπάτου, απολαμβάνοντας το τοπίο στην περίφημη λίμνη της Ζυρίχης, ενώ ο Θέμος ακολουθεί πιο δύσκολο πρόγραμμα, αναγκασμένος να πηγαινοέρχεται με το αεροπλάνο, για τις ανάγκες των εκπομπών και της έκδοσης. Ακόμα και οι πλέον χλιδάτες επιλογές έχουν κόστος.

Πολυτελή εστιατόρια, μπαράκια για όλα τα γούστα, εκπληκτικό τοπίο, μαρίνες, γρήγορα σκάφη και, φυσικά, οτιδήποτε άλλο συνθέτει τη ζωή ενός νεόπλουτου Έλληνα εκδότη, ο οποίος οφείλει σεβόμενος τον εαυτό του να τηρεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Μια άνετη ζωή αναμφισβήτητα, μακριά από τις αγωνίες των κοινών θνητών για την επιβίωση, την ανασφάλεια και τους κινδύνους που συνεπάγεται η συσσώρευση πλούτου, κατάμαυρης προέλευσης, από άγνωστες πηγές. Είναι αλήθεια ότι το περιβάλλον της Ελβετίας ξεπλένει πολλά και αφήνει μόνον όσα πρέπει να παραμένουν με ασφάλεια στο θησαυροφυλάκιο της διπλανής τράπεζας.

Ποιος νοιάζεται τώρα τι έγινε τότε. Άλλωστε, για τους άχαρους χώρους της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων με τη Δικαιοσύνη, υπάρχει πληθώρα νομικών συμβούλων οι οποίοι θα έσπευδαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αντί πινακίου δημοσιότητας. Στη Ζυρίχη η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει πέραση. Είναι σχεδόν μη αναγνωρίσιμη…

Η σύζυγός του απολαμβάνει τον περίπατο στη Ζυρίχη

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου στον πρωϊνό της περίπατο μακριά από το νέφος της Αθήνας

Μετά τον Γερμανό νομπελίστα συγγραφέα Thomas Mann και τον Ελβετό Conrad Ferdinand Meyer είναι ίσως ο… διασημότερος κάτοικος αυτής της πόλης για διαφορετικούς λόγους, εν αγνοία φυσικά των Ελβετών γειτόνων του.

Διαβάστε τα ρεπορτάζ της Ζούγκλας:

Μετακόμισε στην Ελβετία

Η Ζυρίχη καίει τον Θέμο

Έχασε τη δίκη ο Θέμος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 19:34