Τουρίστες από την Άγκυρα φιλοδοξεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική τον Ιούλιο, για πρώτη φορά με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις τής Aegean Airlines, η συνεργασία των τουριστικών γραφείων Ambotis και Silver Holidays, η οποία υλοποιείται με την ευκαιρία του μπαϊραμιού.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ι ίδιες πτήσεις τσάρτερ εκτιμάται ότι θα ανοίξουν δρόμους για τη μετάβαση Ελλήνων τουριστών στην Καππαδοκία, σε τιμές που πλησιάζουν εκείνες της οδικής εκδρομής. Οι λεπτομέρειες της τουριστικής συνεργασίας κοινοποιήθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Για πρώτη φορά συνδέεται αεροπορικά η Θεσσαλονίκη με την πρωτεύουσα της Τουρκίας και την ευρύτερη περιοχή, που έχουν ένα πληθυσμιακό δυναμικό 5 εκατ. κατοίκων κι αυτό εκτιμούμε ότι θα επηρεάσει πολύ θετικά και τις πωλήσεις για Χαλκιδική. Η δυναμική και η εξωστρέφεια που θα αναπτυχθεί πιστεύουμε ότι ίσως υποκινήσει τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν πτήσεις σε τακτική βάση” σημείωσε ο Στέφανος Χατζημανώλης, επικεφαλής της Silver Ηolidays, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων για την αγορά της Τουρκίας του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Από την πλευρά της, η Έλενα Γαϊτάνη της Ambotis γνωστοποίησε ότι η πτήση από Θεσσαλονίκη θα αναχωρεί κοντά στα μεσάνυχτα, ενώ εκείνη από την Άγκυρα θα φεύγει στις 2.30 τα ξημερώματα. Η διάρκεια της πτήσης, που θα πραγματοποιείται με Airbus 174 θέσεων, είναι μία ώρα και 55 λεπτά περίπου. Τα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης θα μπορούν άμεσα να αγοράζουν θέσεις για τις πτήσεις, ενώ με τη χρήση ειδικού προγράμματος μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να «στήσουν» το συνολικό πακέτο του ταξιδιού όπως το επιθυμούν.

Ποιες είναι όμως οι τιμές των πακέτων που διαμορφώνονται;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ για το πακέτο που αφορά ταξίδια από την Άγκυρα προς τη Θεσσαλονίκη ή/και τη Χαλκιδική (τέσσερις διανυκτερεύσεις, πέντε ημέρες) οι τιμές ξεκινούν από 345 ευρώ και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο ¨Μακεδονία¨ και ξενάγηση.

Για τους Έλληνες που επιθυμούν να επισκεφτούν την Καππαδοκία (εκδρομή επίσης πέντε ημερών, με μία διανυκτέρευση στην Άγκυρα και τέσσερις ημέρες στην Καππαδοκία), το κόστος διαμορφώνεται κοντά στα 500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης διαμονής, φόρων αεροδρομίου και όλων των εκδρομών και ξεναγήσεων. Από αύριο το σχετικό υλικό θα μοιράζεται στα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, ώστε να ξεκινήσει η πώληση του πακέτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης