Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, τα οποία, με την άνοδο των θερμοκρασιών, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Κεντρική Μακεδονία.

Με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους ειδικούς που παρακολουθούν το «δίκτυο παγίδων», οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εκτιμούν πως παρά τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα και της άνοιξης, οι πληθυσμοί των κουνουπιών δεν είναι τόσο μεγάλοι ώστε να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Ειδικά για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω του συγκεκριμένου εντόμου, επισημαίνουν ότι συνήθως τα κουνούπια αναπτύσσονται μέσα στο καλοκαίρι και ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας έχουν κάνει λόγο για καθυστερήσεις στο φετινό πρόγραμμα.

«Αυτήν τη στιγμή διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο της δυνατότητας ενστάσεων από πλευράς αναδόχων. Ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες φάσεις του διαγωνισμού και απομένει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο», σχολιάζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννα Τζάκη και προσθέτει:

«Υπολογίζουμε να αρχίσουμε επίσημα τους ψεκασμούς το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης