Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να δοθεί στην κυκλοφορία έως το Πάσχα ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση του κ. Κατσαρού με το γενικό διευθυντή της εταιρείας, Δημ. Γκατσώνη, επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση για έργα αποκατάστασης συνολικής διάρκειας 16 εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις των τεχνικών, μετά και τις πρώτες εργασίες, εκτός απροόπτου ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αρχές ή μέσα Μαΐου με απόλυτη ασφάλεια.

Αυτή την περίοδο εκτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό εργασίες ξεσκαρώματος, σε μια αρκετά μεγάλη έκταση στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι καταπτώσεις βράχων και γύρω από αυτό.

Παράλληλα, ελέγχονται οι βράχοι σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα για να διαπιστωθεί μήπως υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι για πτώση, και μετά την αφαίρεσή τους θα δεθούν με συρμάτινα πλέγματα για την αποφυγή μελλοντικών καταπτώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενθαρρυντικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι από την ημέρα της πτώσης και μετά δεν παρατηρήθηκαν άλλες καταπτώσεις βράχων και το έδαφος φαίνεται να έχει ηρεμήσει.

Πηγή: agelioforos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης