Τον Μάρτιο του 2013 τα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013, 23:03
Τον Μάρτιο του 2013 τα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα
Το αργότερο στα τέλη Μαρτίου 2013 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών πως πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο 250 ευρώ έκαστος.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα ολοκληρώσει έως τα τέλη Μαρτίου τους ελέγχους εντοπισμού όσων δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και θα προχωρήσει στον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων διασταυρώνοντας τα δεδομένα αυτά με δεδομένα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

Προκαταρκτική διασταύρωση που έχει ήδη διενεργηθεί έχει δείξει πως υπάρχει έλλειμμα δύο εκατομμυρίων οχημάτων, στα οποία όμως περιλαμβάνονται και κάποια που εξαιρούνται της νομοθεσίας για την υποχρεωτική ασφάλιση για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες (οχήματα δημόσιας χρήσης, περιπολικά της αστυνομίας κ.λπ.).

Με την πρώτη ειδοποίηση για το πρόστιμο των 250 ευρώ θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10 έως 20 ημέρες να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός του γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ, αλλά και την αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013, 23:06