Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, είχε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία κατοίκων και στελεχών από την Ευκαρπία και το δήμο Παύλου Μελά, με θέμα τη συνεχιζόμενη βιομηχανία ποινικών διώξεων των πολιτών και μελών των τοπικών συλλόγων που αντιδρούν ακόμη με πάθος στην κατασκευή του υπερδιαστασιολογημένου ΣΜΑ Ευκαρπίας.
Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Υπουργό σχετικά με τις προκλητικά συνεχιζόμενες διώξεις δεκάδων πολιτών (50 τον αριθμό, ανάμεσα στους οποίους ορισμένοι παραπέμπονται σε 5 διαδοχικές δίκες σε διάστημα 3,5 μηνών, από 18.11.2015 μέχρι και 24.2.2016 ).

Οι διώξεις αυτές φαίνεται να έχουν χαρακτήρα εκδικητικό και τρομοκρατικό από τη μεριά του ΦΟΔΣΑ και αρκετών αυτοδιοικητικών παραγόντων της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο παράδοξο, ότι ενώ στις προηγούμενες 5 δίκες έχουν αθωωθεί πανηγυρικά οι ίδιοι ή οι άλλοι πολίτες και μάλιστα με την αιτιολογία από το δικαστήριο ότι «…υπερασπίστηκαν το περιβάλλον της περιοχής τους και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του δήμου Παύλου Μελά…», συνεχίζει η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να στέλνει στους συμπολίτες κλήσεις με την ίδια αβάσιμη κατηγορία της δήθεν «άσκησης παράνομης βίας».

Η αντιπροσωπεία εξέθεσε στον Υπουργό, τη δυσχερή θέση που βρίσκονται δεκάδες πολίτες, εξουθενωμένοι οικονομικά και ψυχολογικά από τις συνεχιζόμενες διώξεις και εξέφρασαν την απορία αν οι συνεχιζόμενες διώξεις οφείλονται σε πολιτικές πιέσεις από τη μεριά του ΦΟΔΣΑ ή της ΠΕΔ, ή από άλλη πηγή προέλευσης.

Τέλος τονίστηκε, ότι εκκρεμούν στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης η αξιολόγηση ολόκληρου φακέλου με αποδεικτικά στοιχεία, αλλά και μηνυτήριες αναφορές κατά του ΦΟΔΣΑ, τόσο για τη συνεχιζόμενη ρύπανση στη δολοφονική πρώην χωματερή Δερβενίου – πάρκο Δερβενίου, όσο και με τις «ατασθαλίες» του ΦΟΔΣΑ το καλοκαίρι του 2013 με τη στημένη δημοσκόπηση και τα παιχνίδια με το ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Υπουργός, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα παραπάνω και εξέφρασε τη βούλησή του χωρίς να επιχειρήσει να μπει στην ουσία των εκκρεμών υποθέσεων και να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης, να διερευνηθεί αν αυτή η κατάσταση οφείλεται στη γραφειοκρατία ή σε άλλους λόγους . Επίσης ζήτησε να ενημερωθεί πιο αναλυτικά για την υπόθεση της «πρώην χωματερής» με την ευχή να αποδοθούν ευθύνες όπως προστάζει ο νόμος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης