Ένας 16χρονος μαθητής λίγο έλειψε να σκοτωθεί την Πέμπτη, όταν τμήμα του ταβανιού της αίθουσας όπου έκανε μάθημα αποκολλήθηκε και έπεσε απάνω του.

Το περιστατικό συνέβη στο ΤΕΕ Φυσικής Αγωγής, στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρμόδιοι φορείς εμφανίστηκαν στο ΤΕΕ μια μέρα μετά το ατύχημα, προσπαθώντας να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες του. Στο συγκρότημα επίσης κατέφθασαν ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, ο κ. Παύλος Μαβίδης, και ο αντινομάρχης κ. Ξηρακιάς, που πρότειναν λύσεις για την ασφάλεια του σχολείου.

Ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, μίλησε για τις ευθύνες που υπάρχουν λέγοντας πως «η ευθύνη ουσιαστικά είναι της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει αναλάβει τη συντήρηση των κτηρίων, άρα του Δήμου Ν. Ιωνίας. Θα πρέπει κάποιος υπάλληλος του δήμου ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχει τα σχολεία για τυχόν αστοχίες υλικών, προβλήματα στην τεχνική τους λειτουργία. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν γίνεται και πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσει».

Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης Καλλίνικος, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, ζήτησε να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, προκειμένου οι σχολικές αίθουσες να είναι ασφαλείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκλονισμένοι και οργισμένοι για το περιστατικό ήταν και οι μαθητές όλου του σχολικού συγκροτήματος, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του συμμαθητή τους απέκλεισαν χθες τον δρόμο μπροστά από το συγκρότημα. Ο Μιχάλης Λάγγουρας, πρόεδρος 15μελούς 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, δήλωσε πως το σχολείο δεν θα λειτουργήσει, εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες εργασίες που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητών.

Το σχολικό συγκρότημα θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, σύμφωνα με απόφαση της νομαρχίας, ενώ οι μαθητές την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν ονομαστική ψηφοφορία, για να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Πηγή: Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης