Τον «σπόρο της ελπίδας» φύτεψαν προσφυγόπουλα στο Πεντελικό Όρος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 09:11
Τον «σπόρο της ελπίδας» φύτεψαν προσφυγόπουλα στο Πεντελικό Όρος

Με σύμμαχο τον καλό και ανοιξιάτικο καιρό, γεμάτα ενθουσιασμό 80 προσφυγόπουλα φύτεψαν τον δικό τους σπόρο στο Πεντελικό όρος με σκοπό να γεμίσουν το βουνό με βελανιδιές.

Τα περισσότερα παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών, από τις δομές Ελαιώνα και Σκαραμαγκά δεν έκρυβαν τη χαρά τους, αφού για τα περισσότερα ήταν η πρώτη φορά που ανέβαιναν σε βουνό και συμμετείχαν σε δενδροφύτευση.

Όπως δήλωναν μάλιστα στους συνοδούς τους, έβαλαν στόχο να επισκεφθούν σε λίγα χρόνια τα δέντρα τους για να δούνε πόσο αναπτύχθηκαν. Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης που οργάνωσε η ΜΚΟ ΕΛΙΞ με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Εκπαίδευση για την Ένταξη: Ποιοτική μάθηση και μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα» που υλοποιεί η οργάνωση στην Αττική.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδρύτρια της ΕΛΙΞ Ελένη Γαζή, «ενώνουμε με αυτόν τον τρόπο τη μακρά ιστορία της οργάνωσης με τις εθελοντικές δράσεις της ΕΛΙΞ για την προστασία του περιβάλλοντος με τη δραστηριοποίησή μας από το 2015 στο κομμάτι του προσφυγικού και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση των παιδιών που βιώνουν την προσφυγιά». Περισσότερα από 3.000 παιδιά ωφελήθηκαν, παρακολουθώντας περισσότερες από 25.000 ώρες διδασκαλίας στα έξι εκπαιδευτικά κέντρα (δομές Σκαραμαγκά κι Ελαιώνα, εκπαιδευτικό κέντρο Πατησίων και ανοιχτά σχολεία Δήμου Αθηναίων).

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την ΕΛΙΞ από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019. «Με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου και ανανεώνοντας τη συνεργασία με την UNICEF, η ΕΛΙΞ διοργάνωσε αυτήν την εθελοντική δράση σποροφύτευσης στο Πεντελικό όρος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Δασαρχείο Πεντέλης. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο συντονιστής της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης της UNICEF στην Ελλάδα, Λούτσιο Μελαντρί, αλλά κι ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γαζή.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 09:12