Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές, καθώς παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Σύμη.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχουν κινήσεις φουσκωτών σκαφών, με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι τουρκικά σκάφη προσέγγισαν τα χωρικά μας ύδατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφέροντας ότι η κατάσταση ελέγχεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ωστόσο, σημείωσε πως εντοπίστηκαν άτομα σε ξύλινη βάρκα και πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνελήφθησαν οκτώ Τούρκοι, με έναν εξ αυτών να φέρει πράσινο διαβατήριο (σ.σ. το κατέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Τουρκία) ενώ ένας από αυτούς κατείχε μόνο ταυτότητα και ως εκ τούτου του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας. Οι υπόλοιποι δεν ζήτησαν άσυλο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως επικοινώνησε με τον διοικητή μονάδας των Ε.Δ. στο νησί, αντισυνταγματάρχη κ. Σαραντόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό.

Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρέθηκε στο Πεντάγωνο παρακολουθώντας την κατάσταση και συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη με αρμόδιους επιτελείς του ΥΠΕΘΑ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Αυξημένη επιτήρηση στον θαλάσσιο χώρο των Δωδεκανήσων

Στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης βρέθηκαν και διεξάγουν έρευνες δύο ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα. Όλες οι δυνάμεις μαζί με το Λιμενικό έχουν στήσει αλυσίδα έτσι ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν να περάσει τα ελληνικά σύνορα προς τα ελληνικά νησιά.

«Μiliyet»: Έρευνες στα τουρκικά παράλια

Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα «Μiliyet» αναφέρει στον ιστότοπό της ότι οι τουρκικές Αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν, που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης