Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Υπουργείου Παιδείας, αποχώρησαν λίγο πριν από τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι.

Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν έκκλησης του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να λύσουν τη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης. Στο σημείο υπήρξε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, με κλούβες των ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στη διαθεσιμότητα και κάνουν λόγο για αθέτηση υπόσχεσης με τη μη προκήρυξη 200 θέσεων στα ΙΕΚ. Όπως είχαν επισημάνει, δεν θα συνέχιζαν την κατάληψη, εκτός αν λάμβαναν μία προφορική -έστω- διαβεβαίωση από τον υπουργό ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολιτικό γραφείο του Κυριακού Μητσοτάκη βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ευφρονίου 8 στο Παγκράτι. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη για αρκετή ώρα, με αστυνομικούς να απωθούν βίαια το μεσημέρι εκπαιδευτικούς από την είσοδο του κτηρίου, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Διαβάστε επίσης:
Το zougla.gr μέσα στο υπό κατάληψη γραφείο του υπουργού, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, 22:13

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης