Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann που προμήθευσε το Υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος οδηγήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί της Παρασκευής.

Tι ισχυρίσθηκε στην απολογία του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απολογία του ο Δ. Παπαχρήστος υποστήριξε ότι έδωσε 950.000 ευρώ στον Αντώνη Κάντα και όχι 750.000, όπως είχε ισχυριστεί στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών. Σύμφωνα με τον Δ. Παπαχρήστο, τα 400.000 ευρώ ο Α. Κάντας τα έλαβε σε μετρητά.

Επίσης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα 4,6 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν από τους λογαριασμούς του, είπε πως το ένα το πήρε πίσω ο αντιπρόεδρος της Krauss-Maffei Wegmann Ο. Έσλερ, ενώ 54.000 ευρώ ισχυρίστηκε ότι έδωσε σε δύο απόστρατους αξιωματικούς. Υποστήριξε ακόμη ότι 2 εκατ. δόθηκαν ως μίζες, ενώ τα υπόλοιπα ήταν χρήματα για τα προσωπικά έξοδά του.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος κατά την απολογία του δεν ενέπλεξε πολιτικά πρόσωπα. Οι απαντήσεις του, πάντως, θεωρήθηκαν αόριστες και για τον λόγο αυτόν κρίθηκε προφυλακιστέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψη του Δ. Παπαχρήστου

Ο 78χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας συνελήφθη μετά την αναφορά του ονόματός του από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα στην απολογία του.

Η εμπλοκή του Παπαχρήστου αφορά στην προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού, για την οποία υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ η 017Α/2001 σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 €. Για την υπόθεση αυτή ήδη είχαν ανοιχτεί τραπεζικοί λογαριασμοί και είχαν επιβεβαιωθεί οι μίζες πριν από την απολογία του Αντώνη Κάντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης