Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 16.00 το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης περίπου 3 χλμ. από το ύψος των διοδίων των Μαλγάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των τραυματιών έφθασε τους 20, ενώ δύο νεαρές γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές μέσα από τα συντρίμμια του οχήματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άτυχες γυναίκες βρίσκονταν στα μπροστινά καθίσματα, όταν σημειώθηκε το τροχαίο.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια του.

Ο απεγκλωβισμός του τραυματισμένου οδηγού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ναυπάκτου προσέκρουσε με δύναμη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, η νταλίκα έφερε τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας και ήταν σταθμευμένη στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, χωρίς ωστόσο να έχει αναμμένα τα αλάρμ ή να υπάρχει προειδοποιητικό τρίγωνο στην προβλεπόμενη -από τον Κ.Ο.Κ.- απόσταση.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού του φορτηγού.

Με κόκκινο κύκλο το λεωφορείο

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το τροχαίο, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και 10 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, καθώς υπήρξαν εγκλωβισμένοι. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν επιβάτες του λεωφορείου να απομακρύνονται από τους χώρους του λεωφορείου σε κατάσταση σοκ.

Πρώτες εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας

Γέμισε συντρίμμια το οδόστρωμα

Δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς τη συμπρωτεύουσα παρέμειναν κλειστές για αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που μετέφεραν τους τραυματίες σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που κομμάτια του λεωφορείου βρέθηκαν σε απόσταση αρκετών μέτρων από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος.

Καθίσματα του λεωφορείου

Το έργο της προανάκρισης για τις ακριβείς συνθήκες πρόκλησης της τραγωδίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η διέλευση των οχημάτων διεξήχθη με μεγάλη δυσκολία, ενώ ουρά εκατοντάδων μέτρων σχηματίστηκε από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και φορτηγά.

Περιπολικά της Τροχαίας βρέθηκαν επίσης στο σημείο, προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Με πληροφορίες από seleo.gr, thestival.gr

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης