Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Παρ’ ολίγον τραγωδία σήμερα το πρωί στην περιοχή του Ρουφ, όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εντός του σταθμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μέσα στο τρένο του Προαστιακού επέβαιναν 20 άνθρωποι, οι οποίοι δεν τραυματίστηκανΣύμφωνα με πληροφορίες, στο ατύχημα ενεπλάκησαν εμπορική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ και τρένο του Προαστιακού, μέσα στο οποίο επέβαιναν 20 άνθρωποι. Ο εκκωφαντικός θόρυβος, η απότομη ενεργοποίηση του συστήματος πέδησης και το δυνατό τράνταγμα από τη σύγκρουση προκάλεσαν αναστάτωση στους επιβάτες. Δεν υπάρχουν τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο zougla.gr πως το τρένο του Προαστιακού εκινείτο με μικρή ταχύτητα και έπεσε πάνω σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Όπως δήλωσε ένας εξ αυτών: «Είναι πολύ σημαντικό που τα τρένα δεν αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα στο συγκεκριμένο τμήμα της γραμμής, καθώς πρόκειται για κατοικημένη περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω του ατυχήματος έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του Προαστιακού από Πειραιά προς Χαλκίδα. Στο σημείο της σύγκρουσης βρίσκονται συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία η γραμμή.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Σήμερα και ώρα 08.10 ο συρμός του προαστιακού με αριθμό 1539, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Πειραιά, συγκρούστηκε μετωπικά εντός του σταθμού του Ρουφ με την αμαξοστοιχία 884 (χωρίς επιβάτες) που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Καλαμπάκα. Οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν με μικρή ταχύτητα.

» Στην αμαξοστοιχία του προαστιακού επέβαιναν 20 άτομα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του Ρουφ, όπου συνέχισαν με αλλά μέσα. Η λειτουργία της γραμμής στο τμήμα Αθήνα – Πειραιά έχει προσωρινά διακοπεί και στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

»Τα αίτια της σύγκρουσης ερευνώνται».

Διαβάστε επίσης:
Καραμπόλα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014, 09:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης