Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό το απόγευμα του Μ. Σαββάτου το Άγιο Φως στην Αθήνα. Μεταφέρθηκε με ειδική πτήση από το Ισραήλ, όπου είχε μεταβεί η ελληνική αποστολή υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη. Η μεταφορά του Αγίου Φωτός έγινε και εφέτος από την Aegean Airlines.

«Είχα και εφέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και την παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης, σ’ έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις, πέρα από εθνικότητα και φυλή. Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Αμανατίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης