Του πήραν το δίπλωμα γιατί δεν πλήρωσε 1.80 €

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 16:02
Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Του πήραν το δίπλωμα γιατί δεν πλήρωσε 1.80 €

Το γράμμα του νόμου συνεχίζει να εφαρμόζει η Τροχαία σχετικά με το αντίτιμο των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο και αυτούς που αρνούνται να το πληρώσουν. Σύμφωνα με καταγγελία του οδηγού Μάριου Νικολόπουλου, σήμερα το πρωί στις 9, οπότε και πέρασε τα διόδια της Πελασγίας, δεν κατέβαλλε το σχετικό αντίτιμο (1:80). Το αποτέλεσμα ήταν να τον σταματήσουν οι άνδρες της Τροχαίας και να εφαρμόσουν τον πρόσφατο νόμο που μεταφράζεται σε χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης και αφαίρεση πινακίδων.

Ο ίδιος μιλώντας στη zougla.gr, εξέφρασε την αγανάκτηση του για το περιστατικό λέγοντας τα εξής: «Με σταμάτησε η τροχαία επειδή δεν κατέβαλλα το αντίτιμο των διοδίων και μου πήρε το δίπλωμα. Αν και τους ανέφερα ότι είμαι επαγγελματίας οδηγός και την επομένη έχω δρομολόγιο δεν τους άγγιξε καθόλου. Πήγα στο τμήμα για να μιλήσω με τον διοικητή και μου εξήγησε ότι απλά εφαρμόζει το νόμο και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι ένσταση από Δευτέρα. Για μένα το δίπλωμα είναι σαν το χαρτί ασκήσεων επαγγέλματος. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πάω βόλτα με το δίπλωμα. Με αυτό δουλεύω. Δεν μπορεί ο καθένας να το παίρνει. Ας πληρώσω κάποιο πρόστιμο».

Ο συγκεκριμένος οδηγός - αναβάτης βρίσκεται αυτή την ώρα στο σταθμό διοδίων και διαμαρτύρεται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φτάσουν στο σημείο μέλη της επιτροπής κατά των διοδίων. Ο ίδιος αυτό που ζητάει είναι το δίπλωμά του απλά και μόνο για να μπορέσει να δουλέψει…

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 16:05