Μετά… κόπων και βασάνων, προσδιορίστηκε τελικά να ξεκινήσει τον… ερχόμενο χρόνο η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens η οποία είχε οδηγηθεί σε επ’ αόριστον αναβολή, τον περασμένο Ιούλιο καθώς είχε μπλοκάρει στη… μετάφραση!

Έτσι, 4 μήνες μετά το πρωτοφανές φιάσκο στη μεγαλύτερη υπόθεση διαπλοκής στη χώρα μας, ορίστηκε η επίσημη πρεμιέρα της δίκης για τις 24 Φεβρουαρίου του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις δηλώσεις για ταχεία και κατά προτεραιότητα διεξαγωγή της δίκης, ο προσδιορισμός της πολύκροτης υπόθεσης γίνεται για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δηλ. έξι μήνες μετά την αναβολή της που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η σκανδαλώδης καθυστέρηση μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων είχε αποτελέσει «νομικό σκόπελο» για το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο κατέφυγε στη λύση της αναβολής.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτές τις ενστάσεις του Γαλλοελβετού κατηγορουμένου Ζαν Κλωντ Όσβλαντ και 13 Γερμανών συγκατηγορουμένων του για τη μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική τους γλώσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή ανέδειξε για άλλη μία φορά τις παθογένειες της ελληνικής Δικαιοσύνης, πολύ περισσότερο δε αφού ο κίνδυνος παραγραφής καραδοκεί για επιμέρους αδικήματα. Μέσα σ’ αυτές τις «συμπληγάδες» του χρόνου, το πολυσέλιδο βούλευμα μεταφράστηκε στα γερμανικά και τα γαλλικά για να αρχίσει και πάλι από την αρχή η δίκη.

Στον εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καλούνται να καθίσουν 64 κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύμβαση ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ. Μεγάλος απών αναμένεται να είναι και πάλι ο άλλοτε επικεφαλής της Siemens Ελλάδος, Μιχάλης Χριστοφοράκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης