Ο υπερδιπλασιασμός του αριθμού των διανυκτερεύσεων Ρουμάνων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη κατά την τελευταία εξαετία (2011 – 2016, άνοδος σε ποσοστό 112,14%) ήταν μόνο η αφορμή για τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TTRBUCHAREST2017, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 – 19 Φεβρουαρίου στο Βουκουρέστι.

Κατά την περυσινή χρονιά οι Ρουμάνοι τουρίστες πραγματοποίησαν 55.718 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, αριθμός αυξημένος κατά 2,73% σε σχέση με το 2015, γεγονός που τους κατέταξε στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί νέο άνοιγμα στη Ρουμανία, με σκοπό να προωθήσει το city break, αλλά και να πετύχει την περαιτέρω ένταξη της πόλης σε καλοκαιρινά πακέτα, συνδυαστικά με την Πιερία και τη Χαλκιδική.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, που συνεχίζει στοχευμένα να επενδύει στην εξωστρέφεια και δεν αφήνει καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, συμμετείχε ως συν-εκθέτης του ΕΟΤ στο ελληνικό περίπτερο. Στις επαφές της με τους εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς επαναβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα εδραιώνεται ως ο πιο δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός για τους Ρουμάνους, καθώς ήδη καταγράφεται πανελλαδικά μια αύξηση της τάξεως του 8% στις έγκαιρες κρατήσεις του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης