Το πράσινο φως πήρε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Σπάρτης με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ.

O Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση δημιουργίας ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία αυτού, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Καναδό Πρέσβη, κ. Robert Peck και τον εκπρόσωπο του φορέα επένδυσης του έργου «Π. Ηλιόπουλος Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, ο Γιάννης Μανιάτης υπέγραψε την έγκριση δημιουργίας και τους περιβαλλοντικούς όρους του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στην θέση «Χρυσοβίτσα -Πλατάνα», Δήμου Σπάρτης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, συνολικής δυναμικότητας 343 κλινών που περιλαμβάνει:

• Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων (5*) δυναμικότητας 271 κλινών
• 36 Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας 72 κλινών
• Κέντρο αναζωογόνησης (spa)
• Συνεδριακό Κέντρο 500 ατόμων
• Ανοιχτό θέατρο
• Υποστηρικτικά έργα όπως εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίτκυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα εξωτερικά δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται περίπου στα 42 εκατομμύρια ευρώ και οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν περίπου στις 250. Τα παραπάνω έργα και δραστηριότητες θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν σε γήπεδο συνολικής επιφάνειας 278.000 τ.μ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης