Στη σύλληψη του Τούρκου υπηκόου Νάτσι Ζιντάστι, κεντρικού προσώπου στην υπόθεση του Noor1, προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Sabah», ο Ζιντάστι συνελήφθη, μαζί με εννέα συνεργούς του στην Κωνσταντινούπολη από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Ασφάλειας για ανάκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος του Ζιντάστι είχε εκδοθεί το Σεπτέμβριο του 2017 ένταλμα σύλληψης της 3ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά Ασπασίας Αλβανού για την οργάνωση και χρηματοδότηση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα, το καλοκαίρι του 2014.

Στον Τούρκο ναρκέμπορο είχε αναφερθεί σε μια από τις καταθέσεις του ο ισοβίτης  Μάκης Γιαννουσάκης, στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί τα 500 κιλά από τους συνολικά 2,1 τόνους του φορτίου της ηρωίνης.

Ο τελευταίος μάλιστα φέρεται να είχε δώσει στις δικαστικές και ανακριτικές αρχές βίντεο από συνάντησή του με τον Ζιντάστι στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία είχε συμφωνηθεί η μεταφορά των ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρών στην ίδια συνάντηση, με χρέη μεταφραστή, ήταν και στενός συγγενής του Ζιντάστι, επιχειρηματίας με μόνιμη διαμονή στο Λονδίνο. Σε βάρος και αυτού εκδόθηκε το φθινόπωρο του 2017 ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Πειραιά.

Ο Ζιντάστι είχε συλληφθεί το 2007 για διακίνηση περίπου 70 κιλών ηρωίνης και το 2010 είχε αποφυλακιστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης