Στον θησαυρό του Αλή Πασά έχει εναποθέσει τις ελπίδες της… η ελληνική κυβέρνηση για μειώσει τα ελλείμματα και να πληρώσει τα χρέη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ».

«Η Ελλάδα που περνάει δύσκολες ημέρες κρίσης, συνέδεσε τις ελπίδες της με τον Τεπελενλή Αλή Πασά, ο οποίος επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν νομάρχης, και τον θησαυρό του. Χθες με κάθε κρατική υποστήριξη ξεκίνησαν οι ανασκαφές στο χωριό Βασιλικό του νομού Ιωαννίνων, για την ανεύρεσή του», αναφέρει με κάθε… σοβαρότητα η τουρκική εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την «Μιλιέτ» αν ο θησαυρός βρεθεί τα μισά θα αποδοθούν στο κράτος, και αυτά είναι αρκετά για να πληρωθεί το ελληνικό χρέος.

Και το άρθρο, που κοσμείται από γνωστό πίνακα που απεικονίζει μάλλον τον Αλή Πασά, με ξανθιά Ελληνίδα οδαλίσκη, κλείνει περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τις έρευνες που γίνονται από ιδιώτη στον νομό Ιωαννίνων.

Ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια των αναγνωστών που πυροδότησε το άρθρο στον ιστότοπο της εφημερίδας, όπου μεταξύ άλλων, εκφράζονται απόψεις, όπως ότι πρέπει να παρέμβει η Τουρκία και να απαιτήσει τα χρήματα, ή ότι «οι Έλληνες βρίζουν τους Τούρκους, αλλά στηρίζονται στα χρήματά τους», κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης