Γεμάτο με ποντίκια φαίνεται πως είναι το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, στα Χανιά. Μάλιστα, οι μικροί… «ένοικοι» του Κέντρου έχουν φάει όλα τα καλώδια του ακτινολογικού μηχανήματος.

Εδώ και τρεις εβδομάδες οι γιατροί έχουν προβεί σε διάβημα προς το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς όπως διαπίστωσαν, είχαν κάνει φωλιά στο ολοκαίνουργιο μηχάνημα ακτινογραφιών και προκάλεσαν ήδη σοβαρή ζημιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γράφει η εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», η μόνη απόφαση που ελήφθη είναι να σταλούν… ποντικοπαγίδες, ενώ η ζημιά στο σημαντικό αυτό ιατρικό μηχάνημα δεν έχει ακόμα επισκευαστεί. Επιπλέον ούτε λόγος έχει γίνει για την απολύμανση του Κέντρου Υγείας, παρόλο που είναι ευρέως γνωστό πως τα ποντίκια είναι επικίνδυνα τρωκτικά που κουβαλούν ασθένειες για τον άνθρωπο.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο του Κέντρου Υγείας πρόσφατα ανακαινίστηκε με κόστος περίπου 150.000 ευρώ.

Το χειρότερο είναι ότι μόλυνση δεν περιορίζεται σε ένα χώρο. Όπως καταγγέλθηκε, ποντίκια δε βρίσκονται μόνο στο ακτινολογικό, στους διαδρόμους ή στο γραφείο συνταγογράφησης αλλά και στο παιδιατρικό γραφείο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η εικόνα εξαθλίωσης έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες που έχουν κάνει οι γιατροί του Κέντρου για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά, τροφοδοσία καθώς και ελλιπή φύλαξη του κτιρίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος για τη φύλαξη του Κέντρου Υγείας αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνει άνδρας νοσηλευτής.

Να σημειωθεί πως από το  ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Κισσάμου εξυπηρετείται όλη η περιοχή  του Μάλεμε, του Ταυρωνίτη και των Καμισιανών. Έρχονται να κάνουν εδώ τις ακτινογραφίες τους γιατί οι ακτινογραφίες είναι ακριβές και το μηχάνημα εδώ ήταν καλό.

Πηγή: candianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης