Τους κλείδωσαν στον νεκροθάλαμο και στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία. Θα περίμενε κανείς ότι πρόκειται για κοινούς εγκληματίες. Όμως όχι…

Πρόκειται για καταγγελία που έκανε στη zougla.gr ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στη Λαμία, Γιάννης Χατζηαργυρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει λοιπόν, χθες στις 12:30 το μεσημέρι, ο κ. Χατζηαργυρίου μαζί με συνεργάτη του μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, προκειμένου να παραλάβουν έναν νεκρό.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο, πάρκαραν το επαγγελματικό τους αυτοκίνητο στον χώρο του νεκροτομείου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ξεφορτώσουν όλα τα απαραίτητα για την προετοιμασία του νεκρού.

Τη στιγμή εκείνη, όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηαργυρίου, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λαμίας, κα. Ακριβούση, απευθύνθηκε ωρυόμενη στους δύο άνδρες λέγοντας χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καταγγέλλοντος, ότι την ενοχλεί το αυτοκίνητο, γιατί της κρύβει τη θέα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, τους ζήτησε να απομακρύνουν το αυτοκίνητο από το σημείο που ήταν σταθμευμένο, ωστόσο οι δύο κύριοι αρνήθηκαν, λέγοντας πως σε πέντε λεπτά θα ολοκλήρωναν τη δουλειά τους και θα αποχωρούσαν από το νοσοκομείο.

Η απάντηση αυτή δεν ικανοποίησε προφανώς την κα Ακριβούση, η οποία έδωσε εντολή, σύμφωνα με την καταγγελία, να κλειδώσουν τους δύο εργαζομένους εντός του νεκροθαλάμου, παρεμποδίζοντας την παραλαβή του νεκρού…

Στο διάστημα που οι δύο άνδρες ήταν κλειδωμένοι σαν τα ποντίκια στον νεκροθάλαμο, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που προσήλθε στο σημείο και τους συνέλαβε, οδηγώντας τους στο Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας, όπου και παρέμειναν ύστερα από εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα μέχρι και τις 7 το απόγευμα, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του τμήματος, κ. Κουτσούλη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την προσαγωγή των δύο ανδρών στο Τμήμα, καθώς αυτό όφειλαν να πράξουν ακολουθώντας την εισαγγελική εντολή, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση, με ποια κατηγορία προσήχθησαν οι εργαζόμενοι στο Τμήμα, η απάντηση ήταν: « για διατάραξη οικιακής ειρήνης». Ή αλλιώς, σε ελεύθερη μετάφραση στην προκειμένη περίπτωση, για παρενόχληση έργου δημόσιας υπηρεσίας.

Έτσι λοιπόν, θεωρήσαμε σωστό να επικοινωνήσουμε στη συνέχεια με την ίδια την προϊσταμένη υπηρεσίας Λαμίας, κα. Ακριβούση, προκειμένου να μάθουμε πώς ακριβώς παρενόχλησαν οι δύο εργαζόμενοι το έργο του δημόσιου ιδρύματος.

Η κα Ακριβούση μας απάντησε ότι, επειδή ακριβώς αυτή τη στιγμή διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση, δεν δύναται να μιλήσει σχετικά με τα γεγονότα.

Αρκέστηκε, ωστόσο, να μας πει ότι όλα όσα καταγγέλλονται από τον κ. Χατζηαργυρίου είναι «ψευδή, ανακριβή και συκοφαντικά», επισημαίνοντας ότι « η ιατροδικαστική υπηρεσία Λαμίας αναφέρεται πάντοτε υπηρεσιακά στις εισαγγελικές αρχές και για την εν λόγω υπόθεση σχηματίστηκε αυτεπάγγελτη δικογραφία».

Στην έγγραφη καταγγελία του στη zougla.gr, ο κ. Χατζυαργυρίου τονίζει ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε μήνυση εις βάρους της κας Ακριβούση, καθώς θεωρεί ότι τους συμπεριφέρθηκαν ως πολίτες 2ης κατηγορίας που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους και αντ’ αυτού βρέθηκαν, άνευ λόγου και αιτίας, όπως υποστηρίζει, στο αστυνομικό τμήμα.

Το απίστευτο στην υπόθεση είναι, όπως επισημαίνει και ο ίδιος ο κ. Χατζηαργυρίου, ότι αυτό είναι το δεύτερο πανομοιότυπο περιστατικό που σημειώνεται σε διάστημα μόλις δύο μηνών, καθώς στις 23 Δεκεμβρίου του 2010 δόθηκε εντολή από την κα Ακριβούση να κλειδωθεί στον νεκροθάλαμο και στη συνέχεια να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα ο κ. Αναγνωστόπουλος Ιωάννης, υπάλληλος και αυτός σε γραφείο τελετών!

Το θέμα ανέδειξε την επόμενη ημέρα, 24 Δεκεμβρίου, η τοπική εφημερίδα «Ημέρα». Τίτλος αυτού; «Έρχονται στα χέρια δίπλα στους νεκρούς»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης