Τα πορτρέτα των… ακριβών μας πρώην πολιτικών «προσωπικοτήτων» συνεχίζουν να κρέμονται στους διαδρόμους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να θυμίζουν το «ένδοξο» παρελθόν των χρυσών σκανδάλων και της ξέφρενης χλιδής. Εξοπλιστικά, μίζες, offshore, Siemens, εγκληματική νομιμοποίηση εσόδων.

Οι εικόνες του «Άκη της διαπλοκής» και του «Γιάννου της λίστας Λαγκάρντ» παραμένουν στους διαδρόμους του υπουργείου… τιμής ένεκεν, αν και κηλίδωσαν με σκάνδαλα τη θητεία τους στο όνομα της θωράκισης της εθνικής άμυνας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε αποφάσεις πρώην υπουργών κρεμάστηκαν στον... τοίχο οι φωτογραφίες του Άκη και του Γιάννου, όπως προβλέπει το... Πρωτόκολλο

Οι φωτογραφίες των προγενέστερων υπουργών Άμυνας, μεταξύ αυτών και οι Τσοχατζόπουλος-Παπαντωνίου

Η υπόθεση του έγκλειστου στον Κορυδαλλό Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα. Οδήγησε στη δίκη και την καταδίκη του σε βαθμό κακουργήματος για το έγκλημα της δωροδοκίας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από το 1997 έως το 2001, για τα υποβρύχια και για τα αντιπυραυλικά συστήματα Tor m1 με ποσά μεγαλύτερα των 55 εκατομμυρίων ευρώ. Διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση των εξοπλιστικών ελέγχεται και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται και στη λίστα Λαγκάρντ. Καταδικασμένος για το πλημμέλημα της ψευδούς υποβολής πόθεν έσχες για τον λογαριασμό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στη λίστα της διαπλοκής και υπόδικος σε βαθμό κακουργήματος για την ίδια υπόθεση. Οι ανακριτές διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών περιμένουν τα στοιχεία που έχουν ζητήσει από την Ελβετία με αφορμή το 1,3 εκατ. ευρώ για να διαπιστώσουν αν οι δύο υποθέσεις συνδέονται.

Η… τυπολατρία προκατόχων υπουργών ενδεχομένως επιτάσσει τα πορτρέτα τους να μην ξηλώνονται Οι εικόνες του «Άκη της διαπλοκής» και του «Γιάννου της λίστας Λαγκάρντ» παραμένουν στους διαδρόμους του υπουργείου… τιμής ένεκεναπό τους διαδρόμους.

Το ηθικό όμως επιτάσσει το αντίθετο. Αν μη τι άλλο, ως αναγνώριση των υπηρεσιών που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν με πενιχρούς μισθούς αξιωματικοί από κάθε πόστο υπηρεσίας, οι οποίοι καθημερινά βλέπουν τα «λερωμένα με μίζες» πορτρέτα ενός κατάδικου και ενός υπόδικου να απαξιώνουν το λειτούργημά τους. 

Λειτούργημα που στη συνείδηση των πολιτών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και του δημοσίου συμφέροντος και το οποίο τιμούν με τρεις και εξήντα, σε αντίθεση με εκείνους που επιμένουν να κρέμονται στους τοίχους, αν και απομύζησαν τις θέσεις εξουσίας που τους δόθηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης