Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί επιβολής… φόρου περιουσίας -κατόπιν γερμανικής πρότασης- ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «δεν θα συνδυάσουμε το περιουσιολόγιο με τη φορολόγηση της περιουσίας», προσθέτοντας πως η ηλεκτρονική καταγραφή περιουσιακών στοιχείων «δεν θα αποτελέσει βάση για τη φορολογία».

«Δεν θα βγαίνουν οι εφοριακοί στον δρόμο για να μπαίνουν στο σπίτι και να αρπάζουν τα κοσμήματα και την περιουσία (του κόσμου). Ο νομοταγής πολίτης δεν έχει να φοβάται τίποτα. Να φοβούνται όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό» πρόσθεσε και τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς. Αν ο παππούς ξεχάσει να δηλώσει το χωράφι που χάρισε στο εγγόνι, δεν θα επέμβουμε. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με μικροποσά, 10-15-20.000 ευρώ, όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια. Θα ασχοληθούμε με όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν για αυτά, τους φοροφυγάδες εκείνους που συμμετείχαν στο… πάρτι και δεν πλήρωναν τόσο καιρό».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «σχεδιάζουμε νέο φόρο στην ακίνητη περιουσία που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης