Υπάλληλοι με πτυχία-μαϊμού, άλλοι που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους, καταδικασμένοι για κακουργηματικές πράξεις που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά. Αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο -αρχικό- πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπου καταγράφονται περίπου 7.000 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που εξακολουθούν να αμείβονται από το Δημόσιο.

Η έκθεση, την οποία έχει στα χέρια του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης, περιγράφει εξωφρενικές περιπτώσεις υπαλλήλων που θα έπρεπε εδώ και καιρό να βρίσκονται εκτός Δημοσίου. Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», κατά τους ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το «Σώμα των Αδιάφθορων», όπως πολλοί αποκαλούν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχουν μεταξύ άλλων εντοπιστεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Διευθύντρια σχολείου της Στερεάς Ελλάδας που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση.

– Υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18.

– Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών που δεν γνωρίζουν ούτε λέξη αγγλικά και μάλιστα υπηρετούν σε θέσεις «ξενόγλωσσες»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά πτυχία για χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα με τους αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες, οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών διαπίστωσαν ότι γραφεία όπου θα έπρεπε να εργάζονται υπάλληλοι ήταν άδεια, αλλά και κατάχρηση στην παροχή αδειών, κυρίως όσον αφορά εκπαιδευτικούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης