Για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού τους μίλησαν μέσω ανακοίνωσης το γραφείο Τύπου του Δήμου Λήμνου. Τεράστιες καθυστερήσεις και αραιά δρομολόγια συνθέτουν το σκηνικό απομόνωσης για ένα από τα σημαντικότερα -λόγω γεωπολιτικής θέσης- ελληνικά νησιά, με τεράστια ιστορία και απίστευτου κάλλους παραλίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για μια ακόμη φορά στις 9 Αυγούστου 2014 οι Λημνιοί και οι επισκέπτες του νησιού μας, που προσπαθούσαν να ταξιδέψουν, έζησαν μια τεράστια ταλαιπωρία, καθώς το δρομολόγιο του “European Express” από την Καβάλα καθυστέρησε για περισσότερο από 10 ώρες.

»Οι ασαφείς και αντικρουόμενες δικαιολογίες από την πλευρά της εταιρείας αλλά και η προφανής έλλειψη αποφασιστικότητας για την επιβολή του νόμου από την πλευρά των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών κατέδειξαν και πάλι την παντελή αδιαφορία και την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στα δικαιώματα των επιβατών και στο σύνολο του λαού και των φορέων της Λήμνου.

»Ο δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής αμέσως μόλις ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη για την κατάσταση, μετέβη στο δημαρχείο απ’ όπου και επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, απαιτώντας την άμεση ενεργοποίηση τους για την εκτέλεση του δρομολογίου, καθώς και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση και να αποτραπεί έστω την ύστατη ώρα η πλήρης καταστροφή που απειλεί τον τουρισμό και την οικονομία της Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Μετά από πολύωρες προσπάθειες, αργά το βράδυ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Θανάσης Μπούσιος ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι επιτέλους το πλοίο θα αναχωρούσε στις 22.00 το βράδυ, δηλαδή με καθυστέρηση 10 και πλέον ωρών, αφού επήλθε συμφωνία μεταξύ ΝΕΛ και πληρώματος, ώστε να λήξει η επίσχεση εργασίας.

»Την επομένη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Λήμνου με τον αρμόδιο υπουργό κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, από τον οποίο ζητήθηκε να αξιοποιήσει άμεσα το νόμο που πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή και προβλέπει τη δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης πλοίου, σε περίπτωση που εταιρεία η οποία δεν εξυπηρετεί τα συγκεκριμένα δρομολόγια κηρυχθεί έκπτωτη. Αυτό άλλωστε δήλωσε στη Βουλή ο ίδιος ο υπουργός, πριν περίπου 20 ημέρες και αποτελεί μονόδρομο πλέον για την επίλυση του προβλήματος.

»Την ίδια ώρα κάποιοι καπηλεύονταν την αγωνία του κόσμου με διαδόσεις για παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων, οι οποίες είναι εντελώς ανούσιες αυτήν την ώρα και απολύτως προσβλητικές για τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια όλων μας και ιδίως των ταξιδιωτών που ταλαιπωρούνται, καθώς και των επιχειρηματιών της Λήμνου αλλά και των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου που υφίστανται τις συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών, αλλά και της αδιαφορίας στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

»Η εκκωφαντική σιωπή των περισσότερων βουλευτών, αλλά και των φορέων του νομού Λέσβου και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου (με εξαίρεση την Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου), για την τραγική κατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, δεν προκαλεί πια απορία παρά μόνο αγανάκτηση και ντροπή. Ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να ενεργήσει άμεσα επιβάλλοντας το νόμο και διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που παλεύουν να ζήσουν στη Λήμνο, ενάντια στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία ενός κράτους που αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά έρμαιο στα χέρια επιχειρηματικών συμφερόντων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης