Τραγωδία στα Σπάτα: «Μπορούσε να αποτραπεί το δυστύχημα» - Τι λένε οι γονείς του 22χρονου Βρετανού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022, 10:18
Τραγωδία στα Σπάτα:  «Μπορούσε να αποτραπεί το δυστύχημα» - Τι λένε οι γονείς του 22χρονου Βρετανού

Σε δηλώσεις σε βρετανικά ΜΜΕ προχώρησαν οι γονείς του 22χρονου τουρίστα που σκοτώθηκε από το ουραίο στροφείο ελικοπτέρου, στα Σπάτα, τον Ιούλιο.

Ο 22χρονος Τζακ Φέντον χτυπήθηκε όταν περπάτησε πίσω από το ελικόπτερο Bell 407 ενώ ο κινητήρας του ήταν ακόμη ενεργοποιημένος. Λίγο νωρίτερα μόλις είχε επιστρέψει με τρεις φίλους του από τη Μύκονο και επρόκειτο να ταξιδέψουν πίσω στο Λονδίνο μετά τη σύντομη εξόρμησή τους στο νησί για να γιορτάσουν τα 22α γενέθλια του Φέντον.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, Έλληνες αστυνομικοί είχαν αναφέρει ότι ο φοιτητής του Oxford Brooks αφού αποβιβάστηκε με ασφάλεια από το ελικόπτερο, έτρεξε πίσω για να μπορέσει να βγάλει μια selfie, παρά τις προειδοποιήσεις από το πλήρωμα εδάφους, και κατά λάθος έπεσε πάνω σε μια λεπίδα που στροβιλιζόταν. Οι ισχυρισμοί αυτοί έκτοτε αποσύρθηκαν και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο του φοιτητή.

 

Οι γονείς του Τζακ, Μιγκέλ και Τόρι Φέντον, υποστηρίζουν ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν από την εταιρεία ελικοπτέρων. Μιλώντας στο ITV News είπαν πώς τους λείπει ο «καλόκαρδος» γιος τους. Τον περίμεναν όπως λένε τη νύχτα εκείνης της ημέρας να γυρίσει σπίτι, αλλά τους ξύπνησε η αστυνομία που τους χτύπησε πόρτα.

Οι γονείς απέρριψαν τα σενάρια που ήθελαν τον Τζακ να τρέχει πίσω από το ελικόπτερο, για να μπορέσει να βγάλει μια selfie, παρά τις προειδοποιήσεις από το πλήρωμα. «Ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο ανόητος», είπε η μητέρα του προσθέτοντας ότι «όλοι όσοι ήταν εκεί είπαν ότι δεν ισχύει τέτοιο».

Ο πατέρας του είπε ότι ο Τζακ ήταν ο «καλύτερος φίλος» του και θυμήθηκε μια από τις τελευταίες τους ανταλλαγές μηνυμάτων στα 22α γενέθλιά του, όπου ο Τζακ έστειλε μήνυμα στον πατέρα του «Ευχαριστώ μπαμπά που έκανες τα γενέθλιά μου τα καλύτερα».

Ο οικογενειακός φίλος Ρόμπιν Στάντον -Γκλιβς που συνόδευσε τα αγόρια στο ταξίδι στην Ελλάδα είπε ότι οι ελληνικές αρχές χειρίστηκαν την κατάσταση «αποτρόπαια» και χαρακτήρισαν το δυστύχημα «αποτρέψιμο». Είπε ότι ο Τζακ θα ήταν ακόμα ζωντανός εάν είχαν εφαρμόσει καλύτερες διαδικασίες ασφαλείας, όπως να σβήσουν τους ρότορες πριν αποβιβαστούν ή να συνοδεύσουν τους επιβάτες μακριά από το ελικόπτερο, εάν ήταν ακόμα σε λειτουργια.

Οι πενθούντες γονείς του Τζακ περιμένουν τώρα τη δημοσίευση της επίσημης έκθεσης πριν αποφασίσουν ποια βήματα θα κάνουν στη συνέχεια.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022, 13:23