Τραγικό θάνατο βρήκε 16χρονος στις πηγές Αώου στο Μέτσοβο, ο οποίος εντοπίστηκε από διασώστες της ΕΜΑΚ στο πάτο της λίμνης την Κυριακή.

Ο νεαρός είχε πάει από το πρωί μαζί με φίλους του στην περιοχή, που θεωρείται από τα ομορφότερα σημεία. Κάποια στιγμή, γύρω στις 5 το απόγευμα ο 16χρονος χάθηκε και οι φίλοι του άρχισαν να τον αναζητούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως ειδοποίησαν τους γονείς του, την αστυνομία και την πυροσβεστική που πήγε στο σημείο με πέντε άντρες, δυο οχήματα και μια διασωστική λέμβο της 5ης ΕΜΑΚ.

Τελικά, πριν από λίγη ώρα ο άτυχος νεαρός εντοπίστηκε στον πάτο της λίμνης και οι πυροσβέστες τον ανέσυραν προκειμένου να το παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει, πιθανότατα αύριο, Δευτέρα θα δείξει και το τι συνέβη στον 16χρονο που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε τη ζωή του. 

«Η μπάλα έπεσε μέσα στη λίμνη και ο νεαρός βούτηξε για να την πιάσει»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άτυχο παιδί έπαιζε μπάλα μαζί με τους φίλους του κοντά στη λίμνη Πηγών Αώου, όταν κάποια στιγμή η μπάλα έπεσε μέσα στη λίμνη. Ο 16χρονος βούτηξε στα γλυκά νερά για να την πιάσει, ωστόσο δεν κατάφερε να βγει στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Ο δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας, ανέφερε: «Ήταν μια παρέα παιδιών από το χωριό Χρυσοβίτσα, όπου έπαιζαν μπάλα κοντά στη λίμνη. Δυστυχώς, απ’ ό,τι ενημερώθηκα και εγώ, η μπάλα έπεσε μέσα στη λίμνη και ο νεαρός βούτηξε για να την πιάσει. Προφανώς τα νερά της λίμνης είναι γλυκά και το παιδί δεν τα κατάφερε. Έχουμε συγκλονιστεί όλοι και οι φίλοι του, που ήταν παρόντες στο περιστατικό».

Συντετριμμένοι είναι οι φίλοι του 16χρονου, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, όταν είδαν τον φίλο τους να χάνεται από τα μάτια τους.

«Δεν ήξερε κολύμπι ο 16χρονος» ισχυρίζεται η θεία του άτυχου νεαρού

Πληροφορίες επιβεβαιώνουν, πως ο έφηβος δεν ήξερε κολύμπι και η θεία του άτυχου νεαρού, που έχασε τη ζωή του στη λίμνη Αώου στα Γιάννενα στην προσπάθειά του να πιάσει μια μπάλα, ανέφερε πως δεν αντέχει να πάρει τους γονείς του τηλέφωνο καθώς «δεν έχουμε καρδιά να τους πάρουμε. Ό,τι και να πούμε δεν μπορούμε να τον φέρουμε πίσω».

Η οικογένεια του νέου έμαθε τον άδικο θάνατο του 16χρονου το μεσημέρι της Κυριακής. Η θεία του λέει ότι «πρώτα έλεγαν για ένα παιδί από τα Γιάννενα, μετά ανακοίνωσαν ότι το παιδί ήταν από εδώ, από την Χρυσοβίτσα. Πήγε να πιάσει την μπάλα και εκεί είχε κάτι κλαριά και ο ανιψιός μου δεν πίστευε ότι ήταν πολύ το νερό αλλά το νερό είχε 100 μέτρα βάθος».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης