Τράπεζες: Κλειστά για 4 ώρες τη Δευτέρα 28 Μαρτίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022, 13:36
Τράπεζες: Κλειστά για 4 ώρες τη Δευτέρα 28 Μαρτίου

Χωρίς συμφωνία έληξε και η τέταρτη συνάντηση διαπραγμάτευσης για τη νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  ΟΤΟΕ-τραπεζών με αποτέλεσμα η ΟΤΟΕ να προκηρύξει 4ωρη προειδοποιητική πανελλαδικής στάσης εργασίας για ολόκληρο τον κλάδο για τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, από τις 11:15 έως τις 15:15.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «κατά τη συνάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι των τραπεζών επανήλθαν με τα ίδια επιχειρήματα σε σχέση με τη συγκυρία και με οριακά βελτιωμένη, αλλά εξίσου μη αποδεκτή πρόταση στα μισθολογικά θέματα. Η πρότασή τους για αυξήσεις σε ορίζοντα τριετίας δεν αποκαθιστά τις σοβαρές απώλειες, που επί σειρά ετών υπέστησαν οι εργαζόμενοι του κλάδου, για να στηρίξουν μεταβατικά τις τράπεζες στην πιο δύσκολη περίοδο. Είναι αδιανόητο οι τράπεζες, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις σημαντικότερες και ισχυρότερες επιχειρήσεις της χώρας, να απαιτούν από τους δικούς τους εργαζόμενους να χρηματοδοτήσουν ξανά τις επενδύσεις τους και να πληρώσουν ξανά τα  σπασμένα της καλπάζουσας ακρίβειας» τονίζει η Ομοσπονδία.

Και προσθέτει: «Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ προειδοποίησαν τις τράπεζες πως, αν εμμείνουν στη μέχρι τώρα στάση τους, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια, υπογράμμισαν εκ νέου ότι τώρα είναι η σειρά των τραπεζών να γυρίσουν σελίδα και να δείξουν έμπρακτα την κοινωνική τους υπευθυνότητα, να αναγνωρίσουν τις θυσίες και τη συμβολή των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα, να στείλουν ένα θετικό, αισιόδοξο και ουσιαστικό μήνυμα στις αγορές και στην κοινωνία, μήνυμα ανάλογο με το μέγεθος, τη σημασία και την ισχύ τους.

Με βάση τα παραπάνω, η ΟΤΟΕ κάλεσε τους εκπροσώπους των τραπεζών να προσέλθουν στη νέα συνάντηση με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ στην διευρυμένη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, με παράλληλη, όμως, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε  την προκήρυξη προειδοποιητικής πανελλαδικής στάσης εργασίας για ολόκληρο τον κλάδο για τη Δευτέρα 28/3/2022, από 11:15 έως 15:15 και  την εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ να προχωρήσει σε παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εάν και η επόμενη πέμπτη συνάντηση διαπραγμάτευσης ΟΤΟΕ-τραπεζών τη Δευτέρα 28/3/2022 αποβεί ξανά άκαρπη».

Η ΟΤΟΕ υπογραμμίζει ότι, μαζί με τους συλλόγους και τους εργαζόμενους, παραμένει αταλάντευτα προσανατολισμένη στον στόχο για την υπογραφή μιας ικανοποιητικής, αλλά και αξιοπρεπούς νέας Κλαδικής Σ.Σ.Ε., που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου και στις προκλήσεις των καιρών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022, 13:36