«Χρυσές δουλειές» έκαναν τραπεζικοί υπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι από το 1999 έως το 2016 δρούσαν ανενόχλητοι εντός του τραπεζικού καταστήματος στο οποίο εργάζονταν, αποσπώντας τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Οι δράστες, έξι συνολικά, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους αφαιρούσαν τα ανωτέρω αντικείμενα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τραπεζικές θυρίδες, τις οποίες άνοιγαν χωρίς να τις παραβιάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λεία τους… προκαλεί ίλιγγο: την προαναφερθείσα περίοδο κατάφεραν να αποσπάσουν χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.676.500 (!) ευρώ καθώς και χρηματικά ποσά ύψους 100.000 ευρώ και 3.196 δολαρίων. Επίσης, κατάφεραν να αρπάξουν πληθώρα χρυσών βρετανικών λιρών.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, οι τραπεζικοί υπάλληλοι είχαν ανοίξει εννέα θυρίδες, τις οποίες είχαν μισθώσει συνολικά 13 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς σε βάρος των έξι ατόμων, ηλικίας 61 έως 64 ετών, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται το 2014, κατόπιν μηνύσεων που υπέβαλαν οι άνθρωποι που μίσθωναν τις θυρίδες. Οι ίδιοι είχαν καταγγείλει την παραβίαση των θυρίδων και την υπεξαίρεση του πολύτιμου περιεχομένου τους. Ο αριθμός των μηνυτών ξεπερνάει τους 10, ενώ παράλληλα οι ίδιοι προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας. Ήδη εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν κάποιους από τους ενάγοντες.

Παράλληλα, διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και στο πλαίσιο αυτό έγιναν αυτοψίες, πραγματογνωμοσύνες κ.ά.

Για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τις αστυνομικές αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης