«Τρέχοντας για τα παιδιά στον δρόμο»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013, 15:11
«Τρέχοντας για τα παιδιά στον δρόμο»
Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, ποδηλατών και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αγώνας δρόμου 7 χιλιομέτρων από την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων ΑΡΣΙΣ. Πρόκειται για μια εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού της πόλης για το φαινόμενο της παιδικής εκμετάλλευσης και εμπορίας μέσω της εργασίας στον δρόμο, με τίτλο «Τρέχοντας για τα παιδιά στον δρόμο».


Οι δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους, τρέχοντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μοιράζοντας παράλληλα φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό. Το μήνυμα που έστειλαν είναι πως με το να δίνεις χρήματα σε ένα παιδάκι στο δρόμο δεν το βοηθάς, αλλά, αντίθετα, το καταδικάζεις να περάσει με τον ίδιο τρόπο την υπόλοιπη παιδική του ηλικία.

Δηλώσεις της κοινωνικής λειτουργού της ΑΡΣΙΣ Βαλμπόνα Χιστούνα

Η σημερινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη Μέγκι (Μαργαρίτα), το κοριτσάκι που αναγκαζόταν από το οικογενειακό του περιβάλλον να δουλεύει στον δρόμο και που πριν από λίγο καιρό σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο. Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ελπίδα η απώλειά της να γίνει ο επίλογος της αδιαφορίας μας απέναντι στην παιδική εκμετάλλευση, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε ένα γράμμα στη μνήμη της.


Την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους στήθηκε μια μικρή γιορτή για τα παιδιά, με μουσική, παιχνίδια, γκράφιτι, ξυλοπόδαρο κτλ., ενώ στο σημείο βρέθηκε και το κινητό σχολείο της ΑΡΣΙΣ, προσφέροντας στιγμές χαράς σε πολλά παιδιά που βρέθηκαν στον χώρο.


 Πηγή: thesstoday.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013, 17:20