Οι εργασίες ολοκλήρωσης του περιμετρικού της Καλαμάτας συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο παραδίδεται στις 15 Δεκεμβρίου.

Το ψαλίδι για την κορδέλα των εγκαινίων θα κρατάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσαν και στην πρόσφατη επιθεώρηση του έργου οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης (Χρ. Σπίρτζης, Αλ. Χαρίτσης και Χρ. Βερναρδάκης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Για παράδειγμα, τι θα γίνει με τα προβλήματα των κατοίκων από τη χρήση του περιμετρικού, όπως είναι οι διαμαρτυρίες όσων μένουν πίσω από το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας «Καρέλια»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, υποστήριξε ότι όλα αυτά τα θέματα θα εξεταστούν και θα απαντηθούν, μαζί με τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του «Μορέα» στις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου.

Επίσης, ο κ. Νίκας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ανέφερε ότι, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιώργο Δέδε, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 δύο σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας:

α) η κατασκευή συλλεκτήρα αγωγών ομβρίων στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το πρώην εξοχικό κέντρο Καλλιάνη μέχρι τον Νέδοντα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.000.000 ευρώ.

β) η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών –  Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας – β΄ φάση (τμήμα από το νοσοκομείο έως διασταύρωση προς Μεσσήνη). Ο προϋπολογισμός είναι 2.500.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο έχει ξεκινήσει ήδη. Το πρόβλημα είναι με το πρώτο, αφού ένα τμήμα του τέμνει τον περιμετρικό, στο ύψος του κόμβου της Σπάρτης. Για το έργο αυτό, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και έχουν σταλεί στο Υπουργείο Υποδομών, όπου αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις και η εκταμίευση των χρημάτων.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης