Μεγάλη συναυλία για τον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας(σαν σήμερα το 1984), διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Συμμετέχουν σημαντικοί ερμηνευτές με εισαγωγική παρέμβαση από τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Σορβόννης, εικαστικό και ποιητή Δημοσθένη Δαβέτα, με θέμα την ποιητική διάσταση του στιχουργικού έργου του Τσιτσάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Βούλα Σαββίδη, 39 χρόνια μετά την ηχογράφηση, ερμηνεύει τα «Πέριξ» στην αυθεντική ενορχήστρωση του συνθέτη. Πρόκειται για ενορχηστρώσεις – διασκευές του Μάνου Χατζιδάκι πάνω σε παλιά ρεμπέτικα, με έναν πολύ ιδιαίτερο και κεφάτο τρόπο. Το έργο αυτό δεν παρουσιάστηκε ποτέ ζωντανά, παρά μόνο αποσπάσματα στις παραστάσεις στο «Πολύτροπον» το 1974 και για πρώτη φορά παρουσιάζεται το έργο στο σύνολο του σε αυτή την συναυλία στην πόλη των Τρικάλων.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιασθεί ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα και αναλλοίωτα στο χρόνο τραγούδια του Τσιτσάνη με τη συνοδεία της ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης» από τα Τρίκαλα την πόλη που είναι γεμάτη από τη μορφή και τη δημιουργία του και ερμηνευτές τον γνωστό τραγουδιστή Δημήτρη Κοντογιάννη, την Ασπα Τσίνα και τη Μαρία Πουλιανίτη.

Η εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, δίνει την ευκαιρία στο κοινό που λάτρεψε τα τραγούδια του και κρατά ακόμα ζωντανή τη μνήμη της δημιουργίας του, αλλά και στους νεότερους που γνώρισαν και αγάπησαν το έργο του, να συμμετέχει σε μια συναυλία που θα εξελιχθεί σε μια γιορτή με κύριο υλικό τη διαχρονική δημιουργία του Βασίλη Τσιτσάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: thessalianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης