Στην πρόσληψη ενός ακόμα ναυαγοσώστη, για ένα μήνα, προχώρησε χθες ο Δήμος Τριφυλίας, ύστερα από σχετική απόφαση του Δημάρχου.

Έτσι, πλέον, ο αριθμός των ναυαγοσωστών στο Δήμο ανέρχεται σε τρεις – ήδη δύο είχαν προσληφθεί με προηγούμενη απόφαση, καθώς είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρώτη ανακοίνωση πρόσληψης με την οποία ο Δήμος ζητούσε οκτώ ναυαγοσώστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ναυαγοσώστης που χθες προσελήφθη θα καλύψει την παραλία του Στομίου Φιλιατρών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το Λιμεναρχείο Πύλου έχει χαρακτηρίσει ως πολυσύχναστες τις παραλίες του Δήμου: Άι – Λαγούδη, Καλό Νερό, Στόμιο, Λαγκούβαρδο και Χρυσή Ακτή – Μάτι.

Η κάλυψη από ναυαγοσώστες των «πολυσύχναστων» παραλιών είναι ζήτημα πολύ σοβαρό και απαιτείται από τη Δημοτική Αρχή να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να βρεθούν και τοποθετηθούν. Δε θα πρέπει να παραβλέπεται, άλλωστε, ότι η παραλία του Άι – Λαγούδη Κυπαρισσίας έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία, κι ένα από τα κριτήρια είναι η φύλαξη από ναυαγοσώστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άκρως αναγκαία, βεβαίως, είναι και η φύλαξη ναυαγοσώστη στο Μάτι (Χρυσή Ακτή), όπως και στις παραλίες σε Ελαία, Αγιαννάκη, Βουνάκι.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης