Τρίκαλα: Ανεβαίνουν οι στάθμες των ποταμών από τις έντονες βροχοπτώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 16:04
Τρίκαλα: Ανεβαίνουν οι στάθμες των ποταμών από τις έντονες βροχοπτώσεις
Συνεχίζεται και σήμερα η έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται σε όλα τα πεδινά διαμερίσματα του Νομού Τρικάλων, ενώ πάνω από τα 900 μέτρα σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Το νέο χιόνι που πέφτει στα ορεινά, έχει φτάσει ήδη τα 30 εκ. στην περιοχή του Περτουλίου και του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ από την άλλη πλευρά του Νομού στην περιοχή της Καστανιάς, το χιόνι ακόμη πιο πολύ.

Σε αυτά τα σημεία υπάρχει συχνός αποχιονισμός από τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως δήλωσε στο trikalaola.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και επισημαίνει πως, «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα και λόγο ανησυχίας, παρόλο την συνεχόμενη σταθερή άνοδο της στάθμης των ποταμών της λεκάνης απορροής του Πηνειού ποταμού. Βεβαίως επειδή η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται και σήμερα, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα είναι σε επιφυλακή και θα παρακολουθεί την εξελισσόμενη κατάσταση και θα επέμβει εάν χρειαστεί».

Το ανησυχητικό πάντως είναι, εάν στα ορεινά σταματήσει να χιονίζει και το γυρίσει σε βροχή, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ.

Δείτε το σχετικό βιντεάκι και τις φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr από την γέφυρα του Πηνειού ποταμού στο Βαλομάνδρι, όπου φαίνεται και η διάνοιξη της βασικής κοίτης που έχει γίνει πρόσφατα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, 16:04