Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η «Συν-Ειρμός» που υλοποιεί το πρόγραμμα κατά της φτώχειας στα Τρίκαλα , «η φτώχεια είναι εδώ» και αυξάνεται, καθώς πλήττει όλο και περισσότερους πολίτες.

Το τελευταίο τρίμηνο αυξήθηκαν οι πολίτες που έσπευσαν για βοήθεια στις «Κοινωνικές Δομές» που διαχειρίζεται η «Συν-Ειρμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα οι δημότες που εξυπηρετήθηκαν με «καλάθι» αξίας 40 ευρώ τον Δεκέμβριο ήταν 149 και τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 153.

Οι δημότες που εξυπηρετήθηκαν με «καλάθι» μικρότερης αξίας ήταν τον Δεκέμβριο 200, τον Ιανουάριο 60 και τον Φεβρουάριο 150.

Το σύνολο ωφελούμενων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» ήταν αντίστοιχα 349, 213 και 303

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέντρο Ημερήσια Φροντίδας

Το Κέντρο, εξυπηρέτησε 51 άτομα τον Δεκέμβριο, 74 τον Ιανουάριο και 81 τον Φεβρουάριο.

Το Κέντρο που λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, απευθύνεται σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που κατοικούν σε ακατάλληλα σπίτια, ή σε σπίτια που δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες (ηλεκτρ. ρεύμα, νερό), ή σε σπίτια χωρίς επαρκείς χώρους κλπ. Παρέχει καθημερινά πρωτοβάθμιες υπηρεσίες Υγείας και προσωπικής υγιεινής, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και πληροφόρηση -ώστε να επιτευχθεί η ενδυνάμωση και να ενισχυθούν οι δυνατότητες κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων του- καθώς και ψυχαγωγία.

Κοινωνικό Εστιατόριο

Από το «Κοινωνικό Εστιατόριο», τον μήνα Δεκέμβριο, εξυπηρετήθηκαν 104 δημότες, που έγιναν 122 τον Ιανουάριο και 142 τον Φεβρουάριο, με τις αντίστοιχες μερίδες φαγητού που διανεμήθηκαν να είναι 2.082, 2.561 και 2.626.

Το «Κοινωνικό Εστιατόριο» που λειτουργεί και αυτό στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, παρέχει καθημερινά δωρεάν γεύματα -ώστε να εξασφαλίζεται η καθημερινή τους σίτιση- σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες και τις οικογένειές τους.

Κοινωνικό Φαρμακείο

Από το «Κοινωνικό Φαρμακείο» που επίσης λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων τον μήνα Δεκέμβριο, εξυπηρετήθηκαν 73 δημότες που έγιναν 103 τον Ιανουάριο και 125 τον Φεβρουάριο και η αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν, ήταν αντίστοιχα 2.570 ευρώ, 2.993 ευρώ και 3.213 ευρώ.

Το «Κοινωνικό Φαρμακείο», χορηγεί δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε ανασφάλιστους (και κατ’ εξαίρεση σε ασφαλισμένους που είναι οικονομικά αδύναμοι)

ΠΗΓΗ: trikalanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης