Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ακόμη ένα τμήμα της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων και συγκεκριμένα ο ανισόπεδος κόμβος στο Ζάρκο Τρικάλων, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως αναφέρει το thessalianews.gr, με την παράδοση του κόμβου αυτού περατώνονται οι εργολαβίες μέσω του ΕΣΠΑ που αφορούν την ολοκλήρωση της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, συνολικού μήκους 41 χλμ και προϋπολογισμού 57,5 εκατ. ευρώ. Η οδική αρτηρία είναι ενιαία με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, οι οποίες διαχωρίζονται με αξονικό αμφίπλευρο στηθαίο ασφαλείας και παράπλευρο οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο τμήμα της, παρέχοντας πλέον μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε η εργολαβία, η οποία προέβλεπε τους δύο ανισόπεδους κόμβους, έναν στο Ζάρκο και έναν στην Αμυγδαλέα και ταυτόχρονα τα έργα της οδικής ασφάλειας της Ε.Ο. Λάρισας -Τρικάλων. Με την ολοκλήρωσής και αυτής της εργολαβία, παραδίδεται ένας δρόμος ο οποίος είναι ασφαλής, ένας δρόμος 41 χλμ με συνολικό προϋπολογισμό 57,5 εκ. ευρώ, με γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους, στηθαία και παράπλευρο δίκτυο, ο οποίος ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας, όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν διαχρονικά σε αυτό το μεγάλο έργο, γιατί είναι ένα έργο που σώζει ζωές, αλλά και βοηθά την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Ταυτόχρονα, βοηθά στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που παράγει η περιοχή, αλλά και τη σύνδεση με τα Μετέωρα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, την Ήπειρο και τη δυτική Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε την κατάσταση που βρισκόταν ο δρόμος όταν αναλάβαμε την αιρετή Περιφέρεια. Πλέον, είμαστε υπερήφανοι που ολοκληρώσαμε αυτό το μεγάλο έργο μέσα σε αυτή την τραγικά δύσκολη συγκυρία της εποχής μας».

Επιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης