Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 27 περιπτώσεις εμπρησμού σε κάδους απορριμμάτων και μία απόπειρα εμπρησμού αυτοκινήτου εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ένας 29χρονος, ως δράστης των αξιόποινων πράξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο 29χρονος επιβαίνοντας σε ποδήλατο, προξένησε πυρκαγιά σε δύο πλαστικούς κάδους απορριμμάτων.

Στη συνέχεια αποπειράθηκε να προξενήσει πυρκαγιά σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 22χρονης Αλβανής, αφαιρώντας την τάπα σφράγισης του ρεζερβουάρ του οχήματος και τοποθετώντας στο στόμιο διαφημιστικά φυλλάδια, στα οποία έβαλε φωτιά, χωρίς όμως να επιτευχθεί ανάφλεξη και να προκληθούν φθορές.

Από τη συλλογή, αξιοποίηση και αξιολόγηση των στοιχείων προέκυψαν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι κατά τους τελευταίους πέντε μήνες στα Τρίκαλα, ο 29χρονος προξένησε πυρκαγιά σε 25 κάδους απορριμμάτων.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε χώρους κοντά στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποδήλατο με το οποίο κινούνταν, διαφημιστικά φυλλάδια και σπίρτα, καθώς και ένα πλαστικό μπουκάλι με οινόπνευμα.

Επίσης, μέσα σε κάδο στη γειτονιά του βρέθηκε και κατασχέθηκε η τάπα σφράγισης του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου της 22χρονης αλλοδαπής, η οποία της αποδόθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εμπρησμών.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης