Τριήμερο… ορθοπεταλιάς από δημοσιογράφους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 20:03
Τριήμερο… ορθοπεταλιάς από δημοσιογράφους
Εβδομήντα ποδηλάτες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έφτασαν στο Ρέθυμνο για να συμμετάσχουν στους ποδηλατικούς αγώνες, που ξεκίνησαν το πρωί και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου.

Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβενία, Σλοβακία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Ελβετία, Τσεχία είναι οι χώρες που συμμετέχουν στο ποδηλατικό δρώμενο άμιλλας και συναγωνισμού, τον 13 διεθνή ποδηλατικό αγώνα δημοσιογράφων. Πρόκειται για τη συνεργασία μεταξύ της εταιρείας Sports Promotion Hellas, τoυ δήμου Ρεθύμνης, της περιφέρειας Κρήτης, της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Στις 09:00 ξεκίνησε ο αγώνας Sprint στην παραλιακή λεωφόρο, ενώ αύριο, Σάββατο, ο αγώνας Time trial διαδρομή ημι-αντοχής μεγάλης απόστασης, θα διεξαχθεί από τις 13:00 έως τις 18:00 στους δρόμους: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Σοφοκλή Βενιζέλου, Άρη Βελουχιώτη έως και το Pearl και τις Τ. Πετυχάκη, Αρκαδίου, Κεφαλογιάννηδων ίσαμε την αρχή της Μελισσινού.

Την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί ο αγώνας Road Race, ο μεγάλος ποδηλατικός γύρος αντοχής στη διαδρομή Άγνωστος Στρατιώτης, Βενιζέλου, Άρη Βελουχιώτη, Ελευθερίας, Μαχητών Σχολής Χωροφυλακής, Εμμ. Παχλά έως τη Μονή Αρσανίου από τον παλαιό εθνικό δρόμο με επιστροφή από Παγκαλοχώρι και Βιράν Επισκοπή, Σταυρωμένο, Αδελιανό Κάμπο, Πλατανιά, Μισίρια, Αυστραλών Πολεμιστών έως τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ευκαιρία για μία αθλητική και εορταστική προβολή του Ρεθύμνου, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης τη διοργάνωση στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντας θα απολαύσουν την κρητική φιλοξενία και την τοπική παράδοση.

Από την πλευρά του ο προερχόμενος από την Αγγλία εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Δημοσιογράφων, Julien Bray, τόνισε ότι στις λίγες ώρες που βρέθηκε στο Ρέθυμνο συνειδητοποίησε τον τέλειο συνδυασμό για ποδηλατικό τουρισμό και πρωταθλητισμό. Τόνισε μάλιστα ότι τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι αθλητές θα μεταφέρουν τη θετικότατη εικόνα που αποκόμισαν από τον τόπο, τόσο σε άλλους συναθλητές, όσο και στα έντυπα που εκπροσωπούν ο ίδιος και οι άλλοι συμμετέχοντες στη διοργάνωση.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 20:05