Πολίτες που δηλώνουν ανασφάλιστοι και άποροι, καθώς και ομογενείς που ζουν στη χώρα μας πάνω από 20 χρόνια, συνεχίζουν να παίρνουν κάθε μήνα τριπλά επιδόματα, δύο εκ των οποίων από την Πρόνοια.

Την ώρα δηλαδή που το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει την επιχείρηση-«σκούπα» των αναπήρων-μαϊμού, ταλαιπωρώντας εξαντλητικά αυτούς που τα δικαιούνται, ανασφάλιστοι και ομογενείς επιχορηγούνται κατά μέσο όρο με 1.000 έως 1.100 ευρώ μηνιαίως, μέσω της Πρόνοιας και του ΟΓΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για επιδόματα προνοίας και ενοικίου και του βοηθήματος που χορηγεί ο ΟΓΑ σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, οι οποίοι δηλώνουν ανασφάλιστοι και άποροι, καθώς δεν συγκέντρωσαν τα ένσημα που απαιτούνται για να συνταξιοδοτηθούν.

Μόνο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι Έλληνες ανασφάλιστοι που επιδοτούνται τριπλά ξεπερνούν τα 1.000 άτομα, ενώ στη Θεσσαλονίκη η Πρόνοια και ο ΟΓΑ επιδοτούν περί τους 500 πολίτες, εκ των οποίων οι 220-230 είναι ομογενείς. Οι πολίτες που ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία λαμβάνουν κάθε μήνα, βάσει των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος, 320 ευρώ επιδότηση εν είδει σύνταξης από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ από την Πρόνοια ως ανασφάλιστοι άποροι και επιπλέον παίρνουν 300-400 ευρώ επίδομα ενοικίου. Η καταβολή των επιδομάτων αυτών ωστόσο γίνεται απολύτως νόμιμα, βάσει νόμου που θεσπίστηκε πριν από 25 χρόνια.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα Πρόνοιας, Έφη Βασιλειάδου -που κατήγγειλε προ ημερών περιστατικά αναπήρων-«μαϊμού», για τα οποία μάλιστα είχε ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας από το 2007-, οι άνθρωποι αυτοί απολαμβάνουν προνόμια με τις… ευλογίες της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εις βάρος άλλων πολιτών που δούλεψαν χρόνια ολόκληρα και σήμερα ζουν με μια πενιχρή σύνταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αδικίες πρέπει να αποκατασταθούν με κάποιον τρόπο από την Πολιτεία, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν σήμερα ικανοποιητικά χρήματα, επειδή δηλώνουν ανασφάλιστοι και επειδή δούλευαν αλλά δεν κολλούσαν ένσημα» σημειώνει η κα Βασιλειάδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης