Τριπλή έρευνα δρομολογεί η υπόθεση του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και η απουσία απ’ αυτό των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Λίγες ημέρες μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου για τη διερεύνηση της υπόθεσης που ξεσήκωσε «πόλεμο» δηλώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο φάκελος που σχηματίστηκε μετά τα δημοσιεύματα παίρνει πλέον τρεις κατευθύνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Στη Βουλή διαβιβάζεται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά το πόθεν έσχες του κ.Μητσοτάκη και τη μη αναφορά της περιουσιακής κατάστασης της συζύγου του προκειμένου να κριθεί αν νομίμως δεν τη συμπεριέλαβε ή αν αντίθετα είχε υποχρέωση να την αναφέρει, κατά την περίοδο – που , σύμφωνα με τη δήλωσή τους, ήταν σε διάσταση.

– Στην Εισαγγελία παραμένει το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης που αφορά την τύχη της ίδιας τη Μαρέβας Μητσοτάκη, η οποία εν πολλοίς θα καθοριστεί από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Και αυτό γιατί, υπόχρεος, κατά το νόμο, δήλωσης πόθεν έσχες είναι ο κ. Μητσοτάκης και όχι εκείνη, η δικογραφία δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Εισαγγελία και να κινηθεί ανάλογα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

– Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων αποστέλλεται για έρευνα το σκέλος της υπόθεσης που συνδέεται με την περιουσία που απέκτησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Παρίσι, την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον κ. Μητσοτάκη και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αγόρασε το ακίνητο, 92 τ.μ. στην Πόλη του Φωτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δήλωση (7.2.2017) της Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Όπως υποστηρίζει, εκείνο το διάστημα το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. «Από το 2006 έως το 2014 έζησα την δυσκολότερη φάση της ζωής μου, γιατί βρέθηκα μακριά από τον άνδρα μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σύντροφό μου και πατέρα των τριών παιδιών μας» τονίζει προσθέτοντας πως η επανασύνδεσή τους έγινε το 2014. Επίσης, αναφέρει πως την τραγική περίοδο της διάστασης της με την κ. Μητοστάκη «τη μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες» και απαντάει: «Ουδέν αναληθέστερον». Δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βούλης την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ακροατηρίω συζήτηση ( ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».

Προαναγγέλλει μάλιστα και προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να απαντήσει σε όσα λέγονται και γράφονται σε βάρος τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης