Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η Τρίπολη αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τα σκουπίδια, ύστερα από πρόταση που θα υποβάλει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή το αργότερο την Τετάρτη.

Τα σκουπίδια θα διοχετευθούν σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης (ΧΑΔΑ), από αυτούς που έχουν κλείσει με διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις και δεν έχει προχωρήσει η αποκατάστασή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, της γενικής γραμματέως Μάρως Ευαγγελίδου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Παράλληλα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τρίπολης, ότι εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει τη μεταφορά σκουπιδιών εκτός της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο. Η ΚΥΑ αυτή θα ανακουφίσει κυρίως τους κατοίκους της περιοχής της Ερμιονίδας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρό πρόβλημα με τα απορρίμματα.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε ότι θα ακολουθηθούν αυτές οι μέθοδοι για χρονικό διάστημα 3- 4 μηνών, προκειμένου στο μεταξύ να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εγκατάστασης κι αδειοδότησης μονάδων προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων, που θα περιλαμβάνουν Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), κομποστοποιητή και δεματοποιητή, με την αγορά των μηχανημάτων να βαρύνει την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Σμυρνιώτης: «Λύστε μας τα χέρια», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013, 14:44

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης