Τρίπολη: Συνάντηση ατόμων με ψυχική αναπηρία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Μαΐου 2013, 19:50
Τρίπολη: Συνάντηση ατόμων με ψυχική αναπηρία
Συνάντηση για να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους είχαν σήμερα τα άτομα με ψυχική αναπηρία, επαγγελματίες του κλάδου και εκπρόσωποι του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος, στον Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Όπως τόνισε ο Ευτύχης Φυτράκης (επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος για τα δικαιώματα των ατόμων με ψυχική αναπηρία) είναι η κατάλληλη ευκαιρία ώστε να ενεργήσουν τα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα από την Πολιτεία αλλά και από την κοινωνία.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα είναι ότι δεν εντάσσονται στο ευρύτερο αναπηρικό κίνημα, γεγονός που επισημάνθηκε έντονα στην σημερινή συγκέντρωση, όπως επίσης και η αναγκαιότητα να συμβεί άμεσα αυτό, ώστε κανένας να μην είναι μόνος τους, να μπορούν όλοι να είναι ενταγμένοι κάπου και να διεκδικούν οργανωμένα τα δικαιώματά τους.

«Ο τομέας της ψυχικής υγείας δε μπορεί να είναι μόνος του αλλά πρέπει όλοι να ενωθούν ώστε να μην χτυπούν μόνοι τους κλειστές πόρτες», είπε χαρακτηριστικά ο Ε. Φυτράκης. Τρόποι που μπορεί να επιτευχθεί αυτό είναι ο συνδικαλισμός, ο ακτιβισμός, η νομική ή η επιστημονική προσφυγή.

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Μαΐου 2013, 19:50