«Η πόλη χωρίς μνημεία, είναι πόλη χωρίς ιστορία και μια πόλη χωρίς ιστορία είναι μια πόλη έρμαιων των καιρών, χωρίς ρίζες».

Μ’ αυτά τα λόγια, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαντινειακή Συμπολιτεία», ΑντωνίαΓιαννούλη, ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με θέμα τη διάσωση του ιστορικού μνημείου του Δικαστικού Μεγάρου στην Τρίπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε πως η ίδια έχει θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο δίχως, δυστυχώς, να υπάρξει ενδιαφέρον, ενώ ανακοίνωσε την συνάντηση που έκανε με τον υπουργό πολιτισμού, ΑριστείδηΜπαλτά, ώστε το υπουργείο να ενημερωθεί για την κατάσταση, προκειμένου να εκπονηθεί ένα πλάνο εργασιών και να υπάρξει μια κοστολόγηση του έργου.

Τέλος, πρόσθεσε ότι επίκειται συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ΆνναΚαραπαναγιώτου, η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος της παράταξης, Αγγελική Σβάρνα, προχώρησε στην ανάγνωση της εφημερίδας της κυβέρνησης κατά την οποία κηρύχτηκε εκ μέρους του κράτους το Δικαστικό Μέγαρο ως μνημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τότε και μετά δεν έχει γίνει τίποτα» τόνισε.

Αναλυτικά για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα υπόγεια του Μεγάρου τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως κελιά κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου αλλά και της γερμανικής κατοχής, μίλησε, σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, ο προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην Αρκαδία και μέλος της παράταξης, Ιωάννης Γεωργουλής.

Έκανε λόγο για τις ζωγραφιές, τα ονόματα και τα μηνύματα των ανταρτών που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν εκεί καθώς και τα τελευταία μηνύματα εκείνων που οδηγήθηκαν στο απόσπασμα.
Τέλος ο, Ιωάννης Λάζαρης, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της «Μαντινειακής Συμπολιτείας» κάλεσε τους πάντες να συμμετάσχουν στη διάσωσή ενός χώρου που θα μπορούσε να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την Εθνική Αντίσταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης