Τη μνήμη του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως προέδρου της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνου Δημόπουλου, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, τίμησε κατά τη συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης.

Με πρόταση του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή, το δημοτικό συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Κωνσταντίνου Δημόπουλου και αποφάσισε να δοθεί συμβολικό ποσό, για την ενίσχυση των παιδικών σταθμών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολουθώντας την εντολή του εκλιπόντος και της οικογένειάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, με την πείρα και το κύρος του, ήταν ο άνθρωπος εκείνος, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την πόλη μας, αφού το γραφείο του ήταν εδώ στην Τρίπολη για δέκα χρόνια. Ήταν αυτός που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχοντας ως αφετηρία το 2001, που ανέλαβε καθήκοντα, μόνο το προεδρικό διάταγμα ίδρυσής του και παρέδωσε το 2009, σε πρυτανικό συμβούλιο, ένα πλήρες αυτόνομο πανεπιστημιακό ίδρυμα, με σχολές πλήρως ανεπτυγμένες, στην Τρίπολη και σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου».

Επιπλέον, τόνισε πως «ήταν το πρόσωπο που κατόρθωσε να κινητοποιήσει το σύνολο των Πελοποννήσιων ευεργετών, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες κάθε περιοχής. Προ της σορού αυτού του άξιου ανθρώπου, πανεπιστημιακού δασκάλου και γιατρού, η κοινωνία της Τρίπολης, σήμερα, υποκλίνεται και πενθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης