Δικογραφίες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνουν οι εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που ανέλαβαν την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Εκτός από τους 33 φακέλους που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες, ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, σύμφωνα με πληροφορίες, τους διαβίβασε τρεις νέους που αφορούν σε επιθέσεις σε καταυλισμούς Ρομά και σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή που φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους. Και αυτό γιατί υπάρχουν κοινά πρόσωπα μεταξύ της επίθεσης σε πάγκους μικροπωλητών στο Μεσολόγγι και της επίθεσης περίπου 80 ατόμων σε κατοικίες Ρομά στο Αιτωλικό στις 4.1.2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ταυτοποιηθεί 8 άτομα από το χώρο της Χρυσής Αυγής και τα οποία είναι ήδη γνωστά αφού φέρονται να συμμετείχαν και έχουν παραπεμφθεί μαζί με το βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση για τα επεισόδια τα οποία είχαν γίνει το Σεπτέμβριο του 2012 στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Για τα επεισόδια αυτά στο Μεσολόγγι είχε διαπιστωθεί ότι ήταν παρόντες και ο Δημήτρης Μακρής αστυνομικός φρουρός του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής Λεωνίδας Σταθόπουλος, για τους οποίους όμως διευκρινίστηκε από την προκαταρκτική έρευνα ότι και οι τρεις έφθασαν στην υπόθεση του Αιτωλικού μετά τα επεισόδια. Κατά τα επεισόδια του Αιτωλικού έγιναν επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και εύφλεκτο υλικό σε πέντε σπίτια και έξι αυτοκίνητα.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά συμβάν που εξελίχθηκε το Δεκέμβριο του 2012 όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε καταυλισμό ρομά Βουλγαρικής καταγωγής και πέταξαν εύφλεκτο υλικό και εξαφανίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρίτη δικογραφία αφορά επεισόδιο στη Ναύπακτο με άγνωστους κουκουλοφόρους οι οποίοι αφού έσπασαν το τζάμι σπιτιού πακιστανού, πέταξαν μέσα φλεγόμενο στουπί.

Και στις τρεις δικογραφίες περιλαμβάνονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος, όπως είναι απόπειρα αυτοκτονίας (σε μια περίπτωση), εμπρησμό που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπους, απρόκλητη φθορά, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες, παραβίαση νομοθεσίας περί όπλων και παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, κ.λπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης