Με τη φιλοξενία τριών Παραολυμπιονικών ολοκληρώνεται αύριο στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών ο κύκλος των επισκέψεων πρωταγωνιστών του αθλητικού κινήματος. Αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου για τη γνωριμία των μαθητών με τους Ολυμπιονίκες και τα μη διαδεδομένα αθλήματα, σε μια προσπάθεια διάδοσης της αθλητικής ιδέας.

Μετά τους Χρυσούς Ολυμπιονίκες, Πύρρο Δήμα, Βούλα Πατουλίδου και Δημοσθένη Ταμπάκο, την τιμητική τους έχουν τώρα οι Παραολυμπιονίκες, Ανδρέας Κατσαρός, Δημήτρης Ανατολίτης και Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης, οι οποίοι θα επισκεφτούν το σχολείο αύριο Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012, στις 9.30 π.μ. Εκεί, θα συναντηθούν με τους μαθητές, θα τους μιλήσουν για τα αθλήματα που εκπροσωπούν, αλλά κυρίως θα τους μεταδώσουν τη φλόγα του αγώνα και της ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ανδρέας Κατσαρός, κολυμβητής, είναι ένας από τους πολυνίκεις αθλητές με μεγάλες διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Κορυφαίες στιγμές του, η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου το 2008 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στα 50 μ. ύπτιο.

Ο Δημήτρης Ανατολίτης διακρίνεται στο άθλημα της άρσης βαρών, έχοντας στο βιογραφικό του πολλές και μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 100 κιλά στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 2007.

Από την άρση βαρών προέρχεται και ο Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης, ο οποίος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κατέκτησε την τέταρτη θέση στα 60 κιλά, ενώ στην τροπαιοθήκη του βρίσκονται τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2003 (60 κ.) και 2007 (67,5 κ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης