Στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης απευθύνθηκε ένα χρεωμένο ζευγάρι από τα Χανιά, που παρουσίασε αδυναμία πληρωμής του χρέους του.

Το ζευγάρι το οποίο έχει τρία ανήλικα παιδιά, έχει επίσης και τραπεζικές οφειλές ύψους 363.347 ευρώ, που πηγάζουν από καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εισόδημα και των δύο αθροιστικά, είτε ως εργαζόμενοι τους θερινούς μήνες είτε ως επιδοματούχοι ανεργίας, δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ μηνιαίως. Επίσης, διαθέτουν μία κατοικία στην οποία έχουν την κυριότητα από κοινού και για την οποία ζήτησαν εξαίρεση από την εκποίηση. Τέλος, στην κατοχή της συζύγου βρίσκεται και ένα αυτοκίνητο.

Αφού έγινε προσπάθεια προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των δανειοληπτών και των Τραπεζών, που κατέληξε σε αδυναμία συμφωνίας ως προς το ποσό των οφειλομένων δόσεων, το Ειρηνοδικείο Χανίων όρισε τα παρακάτω: α) χρόνο συζήτησης της κυρίας αίτησης, τον Οκτώβριο 2020 β) την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά των οφειλετών, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, γ) τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας τους, μέχρι την εκδίκαση, δ) την καταβολή του ποσού των 74,91 ευρώ το μήνα για τον σύζυγο και 59,23 το μήνα για την σύζυγο, συμμέτρως διανεμόμενο για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτών τους για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών και ε) την καταβολή του ποσού των 134,14 ευρώ το μήνα για έκαστο των συζύγων, για τη διάσωση της κατοικίας τους, μετά από περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης