Με τον πιο γλαφυρό τρόπο περιγράφουν οι εικόνες που βλέπετε την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στην πλατεία Αριστοτέλους, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Καπάνι.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι και καταστηματάρχες στο thesout.gr, μετά τις 18.00, οι κρεοπώλες πετούν τα κρέατα που τους έχουν απομείνει ή έχουν χαλάσει στους κάδους των σκουπιδιών που βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του πεζόδρομου. Όμως δεν τα πετούν μέσα σε μία σακούλα, αλλά τα αφήνουν με μεγάλους πλαστικούς κουβάδες πάνω στους κάδους των σκουπιδιών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, όπως βλέπετε και στις εικόνες, τα κρέατα ξεχειλίζουν και πέφτουν κάτω. Έτσι από τις 18.00 έως τις 21:00 περίπου που θα περάσει το απορριμματοφόρο, το συγκεκριμένο σημείο είναι μία υγειονομική «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί, αφού τα κρέατα μένουν εκτεθειμένα χωρίς καμία προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται στην περιοχή, ορμάνε και παίρνουν όσα κομμάτια από κρέας μπορούν και τα διασκορπίζουν κατά μήκος της πλατείας Αριστοτέλους. Όμως η χειρότερη εικόνα (αυτή που βλέπουμε και στις φωτογραφίες), είναι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, που αφήνουν στην άκρη την αξιοπρέπεια τους και μαζεύουν από τους κάδους τα κρέατα για να τα πάνε στο σπίτι τους και να φάνε…

Αυτή η εικόνα, όπως καταγγέλλουν και άλλοι Θεσσαλονικείς, είναι καθημερινό φαινόμενο και δείχνει την τραγική οικονομική κατάσταση που έχουμε έλθει σαν πολίτες.

Ποια είναι όμως η τραγική ειρωνεία; Από τη μία βλέπουμε την πόλη που έχει φορέσει τα γιορτινά της και από την άλλη, ηλικιωμένους να μαζεύουν φαγητό από σκουπίδια…

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης